Négy kerékről két kerékre

Írta:  Fülep Erzsébet 2016.09.26.

Az Európai Mobilitás Hét keretében szeptember 22-én bringás napot szervezett a kerületi önkormányzat a Kossuth téren.


Magyarországon tizenöt éve szervezik meg az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap rendezvényt szeptember 16. és 22. között.
A programsorozat egyik célja az, hogy rávegyék a munkába, iskolába vagy kikapcsolódni rendszerint autóval járókat, hogy az utazáshoz fenntartható alternatív közlekedési módokat vegyenek igénybe. További cél az európai polgárok egészségi állapotának és életminőségének javítása.

IMG 7849 átméretezve
A mobilitási hét fő jelképe egy stilizált virág, amely mintázhatja bolygónkat és az azt körülvevő légkört, de jelképezheti Európát, illetve egy olyan országot vagy várost, ahol fenntartható városi közlekedési rendszert próbálnak meg létrehozni.

IMG 7834 átméretezve
A XVIII. kerületi önkormányzat idén első alkalommal csatlakozott a mozgalomhoz, bringás napot szervezve szeptember 22-én. A munkahelyre, iskolába biciklivel igyekvőket reggel 7 és 9 óra között vendégül látták a szervezők egy finom reggelivel a Kossuth téren, a helyi Kemence Pékség támogatásával.
A bringás reggeli civil kezdeményezés, amely ilyen módon is népszerűsíteni kívánja a kerékpározást és jobban megismertetni a Magyar Kerékpárosklub tevékenységét.
A program vetélkedővel, ügyességi játékokkal, KRESZ-teszt kitöltésével folytatódott. Az érdeklődők bővíthették a bicikliszerelési, a XVIII. kerületi rendőrség segítségével pedig a kerékpáros közlekedési ismereteiket.
A rendezvény a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázati támogatásával valósult meg.