A várakozás és a vágyakozás ünnepe a karácsony

Írta:  2012.12.24.
A polgármester a Kondor Béla Közösségi Házban tartott ünnepi összejövetelen elmondta, hogy az idősekkel nem csak az ünnepek alatt kell törődnünk.
Az önkormányzat elkötelezett a szép korúak társadalmának életminőség-javítása iránt - mondta Ughy Attila polgármester, a XVIII. kerületi nyugdíjasok december 20-i, karácsony előtti összejövetelén.
A polgármester a Kondor Béla Közösségi Házban tartott ünnepi összejövetelen elmondta, hogy az idősekkel nem csak az ünnepek alatt kell törődnünk, hanem év közben is mindent meg kell tenni, hogy a néhány éve még aktívan dolgozó nyugdíjasok a megérdemelt pihenés időszakában is aktív napokat éljenek meg.
– Ezért gondoltunk arra, hogy az idősek akadémiáját kibővítjük. Önök közül is sokan megismerkedtek már az internet világával, de gondot jelent még a kis felugró ablakokban olykor megjelenő angol szövegek, utasítások megértése. Ezért szeretnénk, ha a következő szemeszter során már alapfokú angoltudást is szereznének – mondta a jelenlévőknek Ughy Attila, akivel együtt Kucsák László, Lévai István Zoltán és Csomó Tamás alpolgármesterek is megtisztelték jelenlétükkel a nyugdíjasokat.
A kerület polgármestere szerint a várakozás és a vágyakozás a két legfontosabb emberi erény, aminek segítségével beteljesedik a karácsony üzenete.
– Karácsonykor arra várunk, hogy összegyűljön a család, eljöjjenek azok a szeretteink, akiket akár hetek vagy hónapok óta nem láttunk – mondta Ughy Attila. – Várunk arra, hogy megpihenhessünk, hogy a körülöttünk lévő világ fehérré, tisztává váljon, és ez a tisztaság adja azt a melegséget a szívünknek, ami szenteste és a két ünnepnap eluralkodik benne. Kívánom, hogy ha a karácsony nem is lesz fehér, a lelkük legyen tiszta, és a kis Jézus megszületéséig eltelő várakozás időszakát töltsék úgy, hogy lelkiekben feltöltődve, gazdagodva tudjanak az ünnep után visszatérni a hétköznapokba. Kívánok önöknek áldott, békés karácsonyt és egy nagyon eredményes újesztendőt!