Negyvenévesek lettek

Írta:  Fülep Erzsébet 2016.10.11.

Jubileumi ünnepséget rendezett a Nyitnikék Óvoda fennállásának 40. évfordulója alkalmából október 7-én.

Van egy óvoda Szemeretelepen, messze a főút zajától, ahol a gyerekek jó levegőjű, csendes környezetben tölthetik napjaikat. Ez a Fülek utcai Nyitnikék Óvoda. Hatalmas, fás-napos udvara, sok-sok bokra, terráriuma, sziklakertje van, ami remek megfigyelési lehetőséget ad a gyerekeknek arra, hogy minden nap felfedezhetnek valami újat, érdekeset.

VAA 6307 copy

A Nyitnikék Óvodának a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium és az Oktatási és Kulturális Minisztérium a Zöld óvoda címet adományozta, majd 2009-ben és 2012-ben is ismét elnyerte azt. Udvaron több madáretető, madárodú és madáritató található, melyeket a környék madarai állandóan látogatnak, mert egész évben gondoskodnak róluk. Ezért a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettől, megkapták a Madárbarát óvoda címet is, amelyre szintén nagyon büszkék.

VAA 6333 copy

Ez az óvoda immár a negyven éves jubileumát ünnepeli.

Buzsákiné Király Klára, a Nyitnikék Óvoda vezetője üdvözölte a vendégeket és munkatársait, majd meleg szavak kíséretében emlékezett meg az óvoda korábbi dolgozóiról.

VAA 6339 copy

Ezt követően Galgóczy Zoltán alpolgármester mondott köszöntőt, aki az önkormányzat nevében virágcsokor kíséretében emléklapot adott át az intézmény vezetőjének, valamint egy faliórát és 400 ezer forintot ajándékozott a 40. évfordulóra az óvodának.

VAA 6286 copy

Az ünnepségen az óvónők mesét adtak elő arról, hogy miként népesítették be negyven évvel ezelőtt az új épületet, majd a gyerekek táncos, énekes, verses műsorral működtek közre. Ez utóbbi az óvodai élet mindennapjairól szólt.

A jubileumon részt vett Kőszegi János, a településrész önkormányzati képviselője is, aki elmondta, hogy kisiskolás volt, amikor a szüleivel a Szemeretelepre költöztek. A két gyermeke ide járt óvodába, és nagyon jól érezték itt magukat.