Nemzedékről nemzedékre erősödik nemzetünk

Írta:  Temesi László 2016.10.11.

Jókedvű Idősek Világnapja a Lőrinci Sportcsarnokban.

Az Idősek Világnapján hagyomány, hogy a Lőrinci Sportcsarnokban egy zenés délutánon szórakoznak a kerület nyugdíjasai, akiket az önkormányzat vezetői is köszöntenek. Az idén is, október 9-én, legalább háromszázan élvezték a három órás vidám műsort, amely a tombolával zárult.

P1100723
A szépkorúakat és az önkormányzat képviselőit, a kerületi Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesület (NYÉVE) elnöke, Freyberger László köszöntötte:
-Egyesületünk 1990-ben alakult, azóta az egyik legnagyobb civilszervezet lett a kerületben, és bízom benne a NYÉVE jól csengő márka névvé vált. Nálunk megtalálhatja helyét a családos, az egyedül élő nyugdíjas, de az is, aki csak barátokra vágyik – s felsorolta mind azokat a lehetőségeket, szakköröket, programokat, amelyek még szebbé, vonzóbbá teszik az egyesületi életet, majd okleveleket adott át a jubiláló tagoknak, köztük a legidősebbeknek, a 96 éves Czakó Jánosnak és húgának, a 93 éves Wild Ferencné Czakó Rozáliának, akik negyedszázada tagok. Rozi nénit még egy öröm érte a délutánon, tombolán megnyerte az egyik főnyereményt, egy értékes ajándékcsomagot.

P1100718
Ezt követően Szarvas Attila alpolgármester köszöntötte a kerület nyugdíjasait, többek között ezekkel a szavakkal:
-Az Idősek Világnapján hagyomány, hogy kifejezzük megbecsülésünket, hálánkat, tiszteletünket és szeretetünket az idősek iránt. Gyökerünk belefonódik szüleink, nagyszüleink generációjának gyökérzetébe, tőlük tanultunk élni, látni, munkálkodni, szeretni. Önök építették számunkra azt a jelent, amelyben a mi generációink egy újabb nemzedék jövőjét alapozhatja meg. Mindennapi munkánkhoz az elődök példájából meríthetünk erőt, hitet és bátorságot. Így épül, erősödik a nemzetünk nemzedékről nemzedékre.

P1450566
Kucsák László országgyűlési képviselő pedig megemlítette köszöntőjében, hogy édesanyja akkor ment nyugdíjba, amikor a NYÉVE megalakult.

P1100743
-Örölünk, hogy egyesületük évről évre színvonalas programokkal hívja fel magára a figyelmet és életet adnak az éveknek, ahogy annak idején azt az Életet az éveknek című népszerű tévéműsorban is láthattuk – tette hozzá.
Galgóczy Zoltán alpolgármester és Kőhalmi Pál, a NYÉVE örökös elnöke is jelen volt a nyugdíjasok vidám, zenés délutánján, amelyen a próza után a zenéé és az éneké volt a főszerepet. Ismét Forgács Gábor humorista vezette a műsort, mint tavaly, rajta kívül a nótáról, táncdalról és az operettről Szóka Júlia, S. Nagy Zsuzsa, Berentei Péter, Lovai László és Csáki Tibor gondoskodott, a műsor végén pedig a művészekkel együtt elénekelték a nyugdíjasok a Szeressük egymást gyerekek híres slágert. Az egyesület céljának megfelelően, ezen a délutánon is összefogta a szépkorúakat.

P1450567