Sikerült szembeszállni a havazással

Írta:  2013.01.14.
Nagy mennyiségű hó esett hétfő reggelre a fővárosra. A kerületben a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt már hajnalban takarította az utakat.

Hétfőn, január 14-én reggel 15-20 centiméteres hó lepte el a főváros utcáit, így kerületünkben is bőven akadt dolga a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. munkatársainak, akik kora hajnalban elkezdték takarítani az utcákat.

- Fél 3-kor riasztottuk a kollegákat, akik 4 órakor már elindultak a Péterhalmi úti telephelyről. Két sószóró és két hótoló autónk indult a fontosabb útvonalakra, míg a lakótelepeken, parkokban a kisebb gépek kezdték meg a hó eltakarítást – mondta Péntek Tamás, Városgazda Zrt. városüzemeltető divíziójának vezetője.

A téli intézkedési terv határozza meg azokat az útszakaszokat, amelyeket a fő- és tömegközlekedési utak mellett a hóesés első napján meg kell tisztítani. A cég munkatársai hétfő délelőtt 150 km útszakaszon takarították el a havat. A munkát nehezítette a folyamatos hóesés, így volt, ahova kétszer is vissza kellett menni. Fontos tudni, hogy a fő tömegközlekedési utakat az FKF Zrt. takarítja, a Városgazda Zrt-hez az önkormányzati kezelésű utak tartoznak, ez mintegy 250 km-t jelent.

- A riasztástól számított 2 órán belül bárhova el tudunk jutni, így gyakorlatilag a közúti forgalom jelentősebb megindulásáig közlekedésre alkalmas állapotba tudtuk hozni az utakat, így jelentős fennakadás nem történt - tette hozzá Péntek Tamás.