Tök jó buli…

Írta:  Gönczöl András 2016.10.21.

Jól sikerült az Együtt Pestszentimréért Egyesület által harmadik alkalommal megszervezett tökfesztivál. Nézzük, mi is történt október 16-án a pestszentimrei Hősök terén.

A főbejáratnál egy frakkba öltöztetett „tökfej” fogadta a nagyrészt gyermekkorú látogatókat. Egy kísérő apuka véleménye szerint a tökfesztivál programjai alatt két boldog gyermek kezét foghatta. Felnőtt létére maga is élvezte a produkciókat, és a számtalan mosolygó apróság látványa jó hatással volt a gyermekeire is.

DSC03565 copy
– Kell ennél több? – mondta búcsúzóul.
Tekintsük át a műsorkínálatot. A rendezvényt néptánccal nyitották imrei ovisok, akik Újvári Jutkának, a tökfesztivál műsorvezetőjének a kérésére egyenként be is mutatkoztak. A Tébláb táncosai most is hozták a tőlük megszokott magas színvonalat. Moha bácsi egyórás bohócszáma az interaktivitás iskolapéldája volt. Akár hiszik, akár nem, egy másodperc sem telt el néma csendben.

DSC03616 copy
A Tatay Színház bábelőadását ki tátott szájjal, ki tágra nyílt szemmel, ki kommentálva figyelte. A színpadtól néhány lépésre Csákiné Dudányi Mónika fajátékai a régmúltat idézték. A következő asztalnál a mézeskalács-készítés és -díszítés titkait leshették el a látogatók. Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a piros szívecske volt a sláger. A tökfesztivált a Buborék együttes koncertje zárta. A rendezvény fellépői, látogatói nagyrészt helyi lakosok voltak, így nyilvánvalóvá vált, hogy tökfesztiválügyben is számítani lehet a pestszentimreiekre.

DSC03603 copy