Kitűnően érettségiztek

Írta:  Gönczöl András 2016.10.21.

Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata immár tizedik alkalommal köszöntötte a kerületben kitűnően érettségizett diákokat. A 2016-ban végzett kiválóságokat a K5 kultbisztróban látták vendégül október 17-én.

Ötven diák számára ez a délután nem egy túlélendő hétfőt jelentett. Harminchárom leány és tizenhét fiatalember előtt emeltünk kalapot. A dicsőségben három gimnázium osztozott. A pálmát ismét a Karinthy Frigyes Gimnázium vitte el.

VSZ 5546 copy
Kovács Imre igazgatóhelyettes azonnali magyarázattal is szolgált:
– Hát, ezt mi így szoktuk csinálni! Országos viszonylatban mint két tannyelű gimnázium az első, mint „sima” gimnázium a tizenegyedik helyen állunk. Kijutott a sikerből a Sztehlo Gábor Evangélikus Gimnáziumnak és a Felnőttek Gimnáziumának is. Ughy Attila polgármester köszöntőjében gratulált az elért kiváló tanulmányi eredményekhez, majd reményének adott hangot:

VSZ 5523 copy
– Bármerre is vinné önöket a sors, bármilyen hivatást is választanak, kerületünk visszavárja önöket. Legyen ez köldökzsinór, egy olyan erős kötödés, amelyre mindannyian nagyon büszkék lehetünk.
Nem lehet szó nélkül elmenni egy, a Felnőttek Gimnáziumában kitűnően érettségizett, meglett férfiember példája mellett. Negyvenvalahány évesen munka és három gyermek mellett szakított időt a kitartó, szorgalmas tanulásra.
A jutalmakat Ughy Attila mellett Galgóczy Zoltán alpolgármester és dr. Molnár Ildikó címzetes főjegyző nyújtotta át a kitűnően érettségizőknek. Kattantak a fényképezőgépek, koccantak a pezsgős poharak, és az ünnepség a lassan baráti zsongássá alakuló állófogadással zárult.

VSZ 5538 copy