Közfoglalkoztatottakból munkatársak

Írta:  2013.01.29.
A tavalyinál csaknem kétszer több közfoglalkoztatott munkatárs szerződését hosszabbította meg a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt.
Tavaly az év második felében 20, idén az év elejétől további 37 közfoglalkoztatott munkatársnak kínált határozott, illetve határozatlan idejű munkaszerződést a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt.

Egy munkanélküli számára a legkisebb lehetőség is reményt nyújt, és segít abban, hogy visszaszerezze az álláskeresés során erősen megcsappant önbizalmát. A XVIII. kerületben a közfoglalkoztatási program révén több tucatnyian találtak vissza a rendszeres munka világába, és ez a sorstársak számára is reményt adhat.
– A szervezet fejlesztésében kihasználtuk a közfoglalkoztatási program lehetőségeit is. 2012-ben 292 közfoglalkoztatott dolgozott a cégünknél, akik közül a jól teljesítők nemcsak az ebben a körben kerületünkben egyedülálló módon bevezetett mozgóbért kapták meg, de a legjobbak azt a lehetőséget is, hogy a közfoglalkoztatási program lejártát követően munkaszerződéssel csatlakozzanak a cégünkhöz. Az elmúlt évben a munkájukról készített értékelés, valamint a közvetlen munkahelyi vezetőjük ajánlása alapján 57 közfoglalkoztatott kollégának ajánlottunk fel állást, ami nagyon lényeges eredmény. Reméljük, ezzel mindenki számára egyértelművé tettük, hogy a Városgazdánál érdemes a közfoglalkoztatottaknak is jól teljesíteni – mondta el Banyár László, a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. vezérigazgatója. – Van, aki adminisztratív munkakörben, mások útépítőként, karbantartóként, kertészként, gondnokként vagy takarítóként dolgoznak most már szerződéses munkatársként.
A városüzemeltető cég 2013-ban is várja a közfoglalkoztatásban dolgozni kívánókat, akiket az egységes mozgóbérrendszerrel is ösztönöznek. Jelenleg is folyik a jelentkezők nyilvántartásba vétele, a Városgazda a végzettség, a munkatapasztalat és a fizikai állapot figyelembevételével kínál munkát.

– Reményeink szerint idén többen kerülhetnek be a közfoglalkoztatásba, mint tavaly, de pontos számot csak februárban tudunk majd mondani. Újdonság, hogy a megszokott munkakörökön túl idén biztonsági őröket is alkalmazunk a programban, parkolók, illetve önkormányzati intézmények őrzésére – mondta Szamosvári Szilvia, a Városgazda Zrt. közfoglalkoztatás-szervezési vezetője.