Fél évszázadosak lettek

Írta:  Fülep Erzsébet 2016.11.01.

Jubileumi ünnepséget rendezett a Cseperedő Óvoda fennállásának 50. évfordulója alkalmából október 28-án.

Minden évforduló jelentős esemény egy kis közösség életében, lehetőséget teremt a visszaemlékezésre, ugyanakkor a jövőbe tekintést is megelőlegezi, így kapcsolja össze a múltat, a jelent és a jövőt.
Már hetek óta készültek az óvoda dolgozói és apróságai a nagy napra. Szépen kidíszítették a csoportszobákat, úgy várták a vendégeket a jubileumra.
Az ünnepségen Debreceni Józsefné, a Cseperedő Óvoda vezetője üdvözölte a vendégeket és munkatársait, majd meleg szavakkal emlékezett meg az intézmény korábbi dolgozóiról.
Ezt követően Kucsák László országgyűlési képviselő és Ughy Attila polgármester mondott köszöntőt.

IMG 8051 átméretezve
A polgármester az önkormányzat nevében virágcsokor kíséretében emléklapot nyújtott át az intézmény vezetőjének, s egy faliórát és 500 ezer forintot ajándékozott az óvodának.
A Cseperedő Óvoda a kerület központjában helyezkedik el, a Lakatos-lakótelep és a családi házak által övezve. Azonban az 1900-es évek első felében ezen a területen még bolgárkertészet működött, 1963-67 között született meg a lakótelep. Mielőtt felépült a mai óvoda, a gyermekek az elhelyezésére ideiglenesen két lebontásra váró családi ház, majd két barakképület szolgált. Az intézmény első vezetője Illés Andrásné volt, 1994-ben vette át a stafétabotot Sárkányné Csákányi Magdolna, két éve pedig Debreceni Józsefné.

IMG 8019 átméretezve
Az intézmény 1999 óta a Cseperedő elnevezésű helyi pedagógiai program alapján működik, amelyet a nevelőtestület közösen hozott létre. Az óvoda a több évtizedes tradícióit átörökítve, és az új nevelési irányzatokat figyelembe véve alakította ki sajátos arculatát. Ezeknek az elvárásoknak megfelelően kiemelten fontosnak tartják az óvodapedagógusok az egészséges életmódra nevelést, a hagyományápolást, a német nemzetiségi nevelést. Ez utóbbi 1997-től szülői igények alapján az intézmény egy csoportjában valósul meg.

IMG 8080 átméretezve
– Az óvodánkat ma is elismerik, a tőlünk iskolába kerülő gyermekekről pozitív visszajelzéseket kapunk – mondta az óvodavezető.
A jubileumi ünnepségen a gyerekek táncos, énekes, verses műsorral működtek közre. A rendezvényen részt vettek: Galgóczy Zoltán alpolgármester, az óvoda volt dolgozói, intézményvezetők.