Kultúrából ötös

Írta:  K.Gy, 2016.11.03.

Az adventi időszakra ismét felpezsdül az élet a Kossuth téren: november végén nyílik meg a Thököly út felőli oldalon kialakított új épületben a K5 Kultbisztró.

– K5, mert a hely hivatalos címe Kossuth tér 5. – magyarázta Szigeti Csaba, a hely üzemeltetője –, és K5, mert ezt a szlogent választottuk magunknak: „Kultúrából ötös”. Szeretnénk, ha a K5 nem egy egyszerű vendéglátós hely lenne, hanem olyan találkozási pont, ahol mindig várja valami érdekes program is a betérőt.

DSC02218 copy
Szigeti Csaba elmondta, hogy a Téglagyári Megálló megszűnése komoly űrt hagyott maga után, sokaknak hiányzik egy olyan hely, ahol sokat szól a zene, kis kiállítások, előadások, könyvbemutatók, közönségtalálkozók zajlanak. A Téglagyárit is ő vezette?
– Ezt mind szeretnénk megadni a vendégeinknek – avatott be, hozzátéve: – Emellett a kor ízlésének megfelelő gasztronómiai kínálattal készülünk. Az idősebbek finom süteményekre számíthatnak nálunk, minden korosztály örül majd a kézműves fagylaltnak, a fiatal párok könnyű és finom ebédeket, vacsorákat, jó borokat kaphatnak, de szerepel a kínálatban a street food is.
A főnök hangsúlyozta, hogy szeretnék, ha tényleg minden korosztály jól érezné itt magát.
– Az idősebbeknek szervezünk majd olyan bakelitpartikat, ahol egy-egy tea, sütemény mellett meghallgathatják a régi lemezeiket, a fiataloknak pedig tavasztól kialakítunk úgynevezett raklapbútorokat, amelyeken elidőzhetnek, ha nem akarnak, még rendelniük sem kell.
És mindemellett végig szól majd a zene...
– Bizony. Tavasztól őszig szeretnénk szabadtéri események bázisaként szolgálni, sőt saját zenés programokat is szervezni. Nem titok, arra vágyunk, hogy egy picit visszalopjuk a hajdani LIP, vagyis a Lőrinci Ifjúsági Park hangulatát a térre.