Profi pálya, profi borítás – spéciknek

Írta:  Róth Ferenc 2016.11.09.

Újra teniszversenyt rendezett a Bókay-kertben a Magyar Speciális Olimpia Szövetség.

Az idei negyedik országos teniszversenyét rendezte meg kedden a Magyar Speciális Olimpia Szövetség, az MSOSZ. A Bókay-kert fedett pályája adott otthon az eseménynek, amelyen 11 egyesület 61 versenyzője vett ütőt a kezébe.

VAA 2280 copy
Sebestyén Kata szakágvezető elmondta, hogy versenyről versenyre többen jönnek, ami jelzi, hogy van igény az országos versenysorozatra.
-Valamennyi versenyünkön, hogy úgy mondjam, csúcsot döntöttünk. Legutóbb szeptemberben találkoztak egymással a versenyzőink, s annál a magas indulói létszámnál is többen vagyunk.
Az önkormányzat részéről Galgóczy Zoltán alpolgármester vett részt a megnyitó ünnepségen. Elmondta, hogy a „spécik” nem akármilyen borítású pályán versenyezhetnek egymással.
-A Golden Ace nevet viselő pálya, amin a kerület kiválósága, Valkusz Máté is edz és játszik, amikor itthon készül, minden igényt kielégít. A US Open nevű borítás a legkényesebb igényeknek is megfelel, így aztán a speciális igényű teniszezők is a maximumot tudják nyújtani ezen.

VAA 2246 copy
Sebestyén Kata szakágvezető előre tekint, s már 2017 első speciális versenyére készül, azt szervezi.
-Mácius 6-án lesz a tenisz Világnapja, s ebből az alkalomból ugyanitt, ugyanezen a pályán rendezzük meg az Európai Speciális Tenisz Napját, amelyre minden bizonnyal az eddiginél is több jelentkezés érkezik.
keretes
Az ünnepélyes megnyitó után a Magyar Tenisz Szövetség meglepetéssel kedveskedett az egyesületeknek, a csapatoknak. Vadonatúj ütőket osztottak szét a résztvevők között, akik nem kis örömmel vették tudomásul az „égből pottyant” ütőket.