Mászni és futkározni jó

Írta:  Puskás Attila 2016.11.21.

Modern játszótér épült a Thököly úton.

Elsőként a Cseperedő és a Mocorgó óvoda gyerkőcei vették birtokba a Thököly úton, a könyvtár, a Karinthy Frigyes Gimnázium és a Lőrinci Sportcsarnok által közrefogott területen megépült játszóteret. A november 18-i kapunyitást követően pillanatom alatt benépesültek a mászókák és a hinták.
VAA 3134 copy

A korszerű játszópark a beruházás első ütemét követően a csecsemőktől egészen a 14-15 éves korosztályig kínál kikapcsolódási lehetőséget. A felesleges energiákat könnyen le lehet vezetni a mászókákon, a földbe süllyesztett különleges gumi trambulinon, vagy éppen a kéttornyú mászó-vár ostromlása közben. Az 1640 négyzetméteres, biztonságosan elkerített területen bőven van hely a futkározásra, fogócskázásra is.

Újfajta játékok


A játszótér átadásakor Ughy Attila polgármester elmondta, hogy külön öröm számára, hogy modern, a hagyományostól eltérő kialakítású játszóeszközök is be lettek építve.

VAA 3044 copy
- Igazán különleges a brüsszeli Atomiumra emlékeztető rácsszerkezetű mászóka, de a kilátótorony vagy éppen a baba-mama hinta is mind megannyi újdonság, amit ez a játszótér ad. Remélem, hogy sokszor és sok gyerek fogja használni, a tervezett bővítés, a fitnesz-játszótér megépítése után pedig a felnőttek is látogatni fogják – mondta a polgármester.

További fejlesztés várható a játszótér közelében


A Thököly úti játszótér átadásán részt vett Lévai István Zoltán alpolgármester is, aki az elkészült beruházás kapcsán szót ejtett egy a környéket érintő másik, tervben lévő beruházásról is: a Lőrinci Sportcsarnok felújításáról, bővítéséről.
- A közeljövőben bírálják el a sportcsarnok bővítésére, felújítására beadott önkormányzati pályázatot. Reméljük, hogy hamarosan megújulhat ez az 1979-ben épült létesítmény, ami tovább növeli majd a környék értékét, és az új játszótér környezete még impozánsabb lesz.


Szarvas Attila alpolgármester, úgy is mint a körzet önkormányzati képviselője, úgy fogalmazott, hogy a környéken élők régi vágya valósult meg a játszótér megépítésével.

VAA 3090 copy
- Az elmúlt években nagyon sokan kerestek meg azzal, hogy a környező lakóparkokba öltözött kisgyermekes családok, illetve a már itt született gyerekek számára jó lenne egy közeli játszótér. Nagyon örülök annak is, hogy az önkormányzat az építkezést saját forrásból is vállalta. A park hamarosan bővülni fog, hiszen jövőre a mostani kerítésen belül további játszóeszközöket helyezünk el, majd ezt követi a már említett, több generációnak alkalmas játszótér és fitneszpark kialakítása.


Gazdag növényzet


A Thököly úti játszótéren ütéscsillapító burkolattal ellátott kültéri játszóeszközök - kilátó, rugós játékok, hinták, trambulin, térháló és mászó-vár -, és egy nagyméretű, ízléses fa padkerettel ellátott homokozó lett elhelyezve. A parkosított környezetben a zöldfelületet 6 darab lombhullató díszfa – galagonya, virágos kőris és bükk -, örökzöld korallberkenye-sor és több levendulabokor teszi teljessé. Ezen kívül gyöngyvirágcserjéket, jezsámen bokrokat is telepítettek, a szabad földterület pedig teljes mértékben füvesítve lett.
A játszótér és a játszóeszközök megközelíthetőségét 6 cm vastag térkő burkolat teszi komfortossá. A teljes körű pihenést, kikapcsolódást 6 db pad és 2 db asztal, valamint egy ivókút is segíti. A beruházás költsége meghaladta a 40 millió forintot.

VAA 3110 copy