Út a munkaerőpiacra

Írta:  bp18.hu 2016.11.23.

Állásbörzét tartottak a Kispesti Munkásotthonban.

Budapest Főváros Kormányhivatalának Foglalkoztatási Főosztálya és XVIII. Kerületi Hivatala a VEKOP-8.1.1-15-2015-00001 azonosítószámú, Út a munkaerőpiacra elnevezésű kiemelt projekt keretében állásbörzét tartott a KMO Kispesti Munkásotthon Művelődési Házban november 9-én.
Húsz munkáltató 250–300 állásajánlattal várta a novemberi börzén részt vevő mintegy 500 álláskeresőt. Az álláskeresők hasznos munkaerőpiaci információkat, személyre szabott segítséget kaptak, álláskeresési technikákkal ismerkedhettek meg, valamint pálya- és munkavállalási tanácsadáson vehettek részt. A kormányhivatal szakemberei bemutatták a VEKOP-8.1.1-15-2015-00001 projekt által nyújtható szolgáltatásokat és támogatásokat (képzés, vállalkozóvá válási támogatás és bérjellegű támogatások), valamint az EURES-szel (Európai Foglalkoztatási Szolgálat; ESZA) kapcsolatos tanácsadást is tartottak.
Budapest kormánymegbízottja, dr. György István arról számolt be, hogy javultak a munkaerőpiaci mutatók: a foglalkoztatottak száma és aránya bővült, a munkanélkülieké pedig mérséklődött az egy évvel előbbihez képest. Magyarországon a foglalkoztatottak száma 4 millió 386 ezer, ami 135 ezerrel több, mint egy évvel korábban. Budapesten is jelentősen, 35 százalékkal csökkent a kormányhivatal által nyilvántartott álláskeresők száma, a jelenlegi adatok szerint kevesebb mint 23 ezer.
A projekt a fővárosban a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. Forrása 4,922 milliárd forint, amiből legalább 4922 álláskereső munkaerőpiaci esélyéhez és személyes fejlődéséhez kívánnak hozzájárulni személyre szabott és komplex segítségnyújtással, szolgáltatásokkal, vállalkozóvá válási, képzési vagy támogatási elemekkel.
Bővebb információ: www.kormanyhivatal.hu, http://fovaros.munka.hu.