Advent kezdetén nyit a jégpálya

Írta:  Puskás Attila 2016.11.24.

Az elmúlt évhez hasonlóan idén is fedett lesz a jégpálya a régi piactéren.

Évek óta tartalmas szórakozást nyújt a téli sportok kedvelőinek a XVIII. kerületi alkalmi jégfelület, amely advent első hétvégéjén, november 26–27-én nyit, és a tervek szerint egészen február 19-ig várja majd a korcsolyázókat.
VSZ 8650 copy
A jégpályát üzemeltető cég egyik tulajdonosa, Takács Attila elmondta, hogy a pálya építését november közepén kezdik, és szeretnék pár nappal a hivatalos megnyitó előtt üzembe helyezni, hogy az iskolák mielőbb kihasználhassák a jégfelületet.


Elérhető áron


A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályát tanítási időben hétköznap 9–14 óra között az oktatási intézmények vehetik igénybe, a nagyközönség 15 órától 21 óráig látogathatja. Szombaton este 9, vasárnap 8 óráig lehet korcsolyázni. A jégfelújítást mindennap 14 és 15 óra között végzik.

VSZ 8637 copy
A belépők és a korcsolyabérlés pontos ára még nem ismert, de a múlt szezonhoz hasonló kedvező árakra számíthatunk.
– A jégfelület azonos lesz a tavalyival, a 450 négyzetméter akkor is jól kihasználhatónak bizonyult – mondta Takács Attila. – Újdonság, hogy a korcsolyabérlésre külön faházat biztosítunk, így az öltöző nagyobb lesz.
A jégpályát ezúttal is sátor védi majd az időjárás szeszélyeitől. Ennek köszönhetően a korcsolyázókat nem zavarja sem a szél, sem az eső, amely nem volt ritka az utóbbi évek enyhe telein. A jó hangulatot a zene és a karácsonyi világítás is fokozza, a pálya mellett pedig büfé várja a sportolás közben megéhezőket, megszomjazókat.


Karácsonyi díszben


Az advent kezdetén kigyúlnak az ünnepi fények Pestszentlőrinc és Pestszentimre utcáin. Lőrincen az Üllői út és a Thököly út, Imrén a Nemes utca kap díszkivilágítást. A kerület karácsonyfája a szokott módon a Piac térre, a jégpálya mellé kerül, ahol betlehem és a hagyományos óriási adventi koszorú egészíti ki az ünnepi díszítést. A pestszentimrei Patika téren szintén lesz ünnepi díszítés.
A Kondor Béla Közösségi Ház advent első vasárnapjára gyermekszínházi előadással és kézműves foglalkozással készül, a Rózsa Művelődési Házban december 3-án Hegedűs Endre Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész ad adventi hangversenyt Bach, Mozart, Chopin és Liszt műveiből.