Álláskeresésben segítettek

Írta:  P.A. 2016.11.27.

Munkahelyet keresőknek szervezett tréninget a Jövő Ifjúságáért Egyesület.

A november 25-i rendezvényen az érdeklődök profi munkaerő-közvetítőktől kaphattak felvilágosítást többek között arról, hogy miként kell önéletrajzot írni, megpályázni egy munkahelyet és hogyan lehet sikeresen szerepelni az állásinterjún.

VAA 3803 copy

- Az utóbbi 2-3 évben megváltozott a munkaerő-piaci helyzet. A gazdasági válság hatása lecsengett, a cégek termelékenysége megnőtt és a munkaerő igényük is magasabb lett. Öt-hat éve még sorra küldték el az embereket, most viszont nem győzik felvenni őket – mondta Turán Gábor, a Pannonjob Kft. székesfehérvári irodájának kölcsönzési vezetője.

A szakember úgy látja, hogy főként fizikai dolgozókat keresnek a munkáltatók, így a legnagyobb esély az elhelyezkedésre az operátori, a betanított munkás, az összeszerelő illetve a gépkezelő munkakörökben van.

- Számos olyan munkakör van, amihez nem kell magasabb iskolai végzettség, és érdemes bátran pályázni akkor is, ha valaki attól fél, hogy úgysem veszik fel. A tapasztalatunk az, hogy ma egy emberre 5-6 álláslehetőség jut, míg néhány éve ez fordítva volt – tette hozzá Turán Gábor.

A Kondor Béla Közösségi Házban megtartott álláskeresői tréninget a Jövő Ifjúságáért Egyesület szervezte. Lukács László, az egyesület elnöke elmondta, hogy egy pályázat része volt ez a rendezvény, amit terveik szerint tavasszal egy nagyobb volumenű állásbörze követ.

- Egyesületünk a Havanna-lakótelepen lakossági információs és szolgáltató irodát működtet. Emellett olyan programokat valósítunk meg, amelyek segítenek az embereknek a hétköznapi életben felmerülő problémák, jelen esetben az álláskeresés megoldásában.