Megnyílt a posta a Havannán

Írta:  bp18.hu 2016.12.13.

Tegnap óta működik a Kondor Béla sétány és a Barta Lajos utca kereszteződésében a rég várt postahivatal.

Régi kérése teljesült december 12-én a Havanna-lakótelepen élőknek: a Kondor Béla sétány és Barta Lajos utca kereszteződésében megnyílt a több mint húszezer embernek otthont adó Havanna önálló postája. Az akadálymentesített helyiség 140 m² alapterületen, a kor követelményeinek mindenben megfelelő, kulturált körülmények között, széles ügyintézési szolgáltatáscsomaggal fogadja az ügyfeleit.

Posta 02
A Magyar Posta Zrt. az új posta megnyitását a Vándor Sándor utca 1. szám alatti, Pestszentlőrinc 6. számú posta átköltöztetésével oldotta meg. A Vándor Sándor utcai létesítmény utoljára december 9-én nyitott ki, s ezen a délutánon az átköltöztetés ellen többen is tiltakoztak. A demonstráció során a résztvevők elhatározták, hogy aláírásgyűjtéssel igyekeznek meggyőzni a posta vezetőit, hogy erre a hivatalra a jövőben is szükség van.
A régi postával ellentétben az új ingatlan forgalomvonzó, szolgáltatói csomópontban, gyalogos/közösségi közlekedési centrumban található, és vonzáskörzetében az állandó lakosok száma mintegy 3700 fővel több, mint a jelenlegi helyen lévő szolgáltató hely környékén. Az új és a régi posta között csupán néhány száz méter a távolság, de az önkormányzat már az eredeti és az új helyszín tömegközlekedési kapcsolatának javításán is dolgozik.

Posta 01