Új feladatok előtt a városüzemeltető cég

Írta:  2013.04.02.
A Kassa utcai Általános Iskola vizesblokkjainak felújításával a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. befejezte a 2012-es felújítási tervben vállalt saját kivitelezésű feladatait.
A Kassa utcai Általános Iskola vizesblokkjainak felújításával a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. befejezte a 2012-es felújítási tervben vállalt saját kivitelezésű feladatait. A kerületi szolgáltatócégnek az iskola emeleti mosdóinak februári felújítása volt az ütemtervben vállalt utolsó saját kivitelezéssel elkészült munkája.

Az önkormányzat, az érintett intézmények, valamint a Városgazda műszaki vezetői 2011 végén mintegy 100 létesítmény állapotát mérték fel. Az ezután kialakított intézményfelújítási tervhez a tulajdonos kerületi önkormányzat biztosította az anyagi forrást. Több felújítási feladat elvégzésére külső vállalkozó kapott megbízást, ezekben a projektekben a Városgazda lebonyolítóként vett rész. Összesen 16 intézményben végeztek a felújításokkal most februárig.
Amint azt a városüzemeltetőtől megtudtuk, munkatársai 3 iskolában és 1 bölcsődében újították fel a vizesblokkot. Emellett más típusú munkálatokat is magukban foglaltak a felújítások, például a Pitypang és a Csemete óvoda energetikai korszerűsítését és a Hétszínvirág óvoda új gépkocsibehajtójának megépítését. A felújítási munkálatok sokszínűségét mutatja, hogy volt, ahol a szennyvízcsatornát kellett kicserélni, és voltak olyan intézmények – a Fecskefészek bölcsőde és a Vándor óvoda –, amelyekbe új ételliftet szereltek be. A Vajk-sziget Általános Iskolában könyvtárszobára volt szükség, ezt két tanterem átalakításával hozták létre.

Számos épület homlokzatát újították fel, és több száz négyzetméternyi modern nyílászáró segíti a projektben szereplő intézmények energiatakarékos üzemeltetését.
Mostanra megtörtént az ez évi intézményi bejárás is, s az ennek alapján összeállított felújítási és karbantartási munkálatokat – az önkormányzat döntését követően – remélhetőleg mielőbb megkezdheti a Városgazda Zrt.