Adventi dalok a templomban

Írta:  P.A. 2016.12.19.

Adventi koncertre invitálta a közönséget Pestszentlőrinc-Pestszentimre Németszármazású Polgárai Egyesületének Liederschatz kórusa.

A december 17-i rendezvény egyben német nemzetiségi kórustalálkozó volt, amelyen a házigazda mellett részt vett a budakalászi Lustige Schwaben, a Budakeszi Hagyományőrző Asszonykórus, a XVI. kerületi Német Nemzetiségi Önkormányzat Rozmaring kórusa és az óbudai Braunhaxler Dalkör.

DSC04258 copy
- Nagy örömünkre szolgál, hogy az immár hagyományosnak tekinthető adventi hangversenyünkre valamennyi meghívott kórus eljött. Ezen a kórustalálkozón méltóképpen ünnepelhetjük az adventet. A templomi környezet és a felcsendülő dalok alkalmasak annak kifejezésére, hogy mit is jelent számunkra ez az ünnep. – mondta a Szent László Plébániatemplomban rendezett koncertet felvezető köszöntőjében Nagyné Szabó Zsuzsanna, a Liederschatz kórus vezetője.
A koncerten hagyományos német, illetve magyarországi német adventi és karácsonyi dalok hangoztak el, de felcsendült néhány magyar nyelvű ének is. Az ünnepi hangulatú találkozót a fellépő több mint nyolcvan kórustag közös éneklése zárta.

DSC04242 copy