Szabad az út a piacra

Írta:  K.Gy. 2016.12.24.

Karácsony előtt másfél héttel átadta az önkormányzat a lőrinci piac előtti felújított lépcsőt. A bevásárlás így biztonságosabb, kényelmesebb és akadálymentes, ráadásul a környezet is szebb lett.

Kitöredezett, nem biztonságos lépcső vezetett fel mostanáig a lőrinci piachoz a Balassa Bálint és a Haladás utca közötti szakaszon. A bizonytalan lépcső különösen az időseknek okozott gondot, főképp sötétedés után. Lévai István Zoltán alpolgármester a korábbiakban elmondta a Városképnek, hogy megvan az anyagi forrás a felújításra, amelyet november közepén meg is kezdtek. A munkálatok nem tartottak sokáig, hiszen december 15. óta már az új lépcsőn érik el a csarnokot a vásárlók. Ráadásul az akadálymentes feljárónak köszönhetően most már babakocsival, kerekesszékkel vagy egyszerűen a kerekes bevásárlótáskával is problémamentesen közelíthető meg a bejárat.

VAA 6864 másolat
– Mindenekelőtt köszönöm az önkormányzat nevében a környéken élők türelmét – mondta Ughy Attila polgármester a Városképnek. – Fontos szempont volt, hogy a lépcső mostanra készen legyen, hiszen a piacra járók ilyenkor kezdik beszerezni az ünnepi ételek alapanyagait. Örömmel adjuk át a vásárlóknak ezt a szebb és biztonságosabb területrészt.
Mint arról már írtunk, ez a felújítás egy nagyobb területrendezésnek a kezdete. A piachoz közeli modern lakóövezet gyorsuló fejlődése ugyanis egyre szükségesebbé teszi a Szent Lőrinc sétány környékének az átalakítását. A beruházás keretében tervezett új burkolatnak köszönhetően a gyalogosok és a karbantartó járművek is könnyebben közlekedhetnek majd a piac és az Üllői út közötti területen. A burkolattal egy időben létrehozandó elvezetőrendszer meg fogja akadályozni a csapadékvíz felgyűlését, a kiültetendő virágok pedig még esztétikusabbá teszik a környezetet. A beruházás végén tehát nem csupán jobban megközelíthető piactér jön létre, hanem a szépen fejlődő kerület egészéhez is méltó környezet.