Szívek és lelkek karbantartói

Írta:  Gönczöl András 2016.12.24.

Az Ecseri úti templomban tartotta meg karácsonyi koncertjét a Vörösmarty iskola kórusa.

Nemes feladat várt december 20-án a Vörösmarty Mihály Ének-zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium tanulóira, zenetanáraira. Hagyományos karácsonyi koncertjüket ezúttal az Ecseri úti Szent Kereszt-templomban adták.

Vorosmarty Koncert 05 copy

A megszentelt falak között tartott előadáson csak a fellépők száma meghaladta a kétszázat. A vendégsereg megszámolására nem mertünk vállalkozni, de az biztos, hogy telt ház volt.
A nagyszabású koncert műsoráról, lebonyolításáról Gyombolai Bálint zenész, karnagy, az iskola zenetanára tájékoztatott a hangverseny előtt:

Vorosmarty Koncert 02 copy
– A másfél órás koncert nem ismer korhatárokat. Elsőként a Vörösmarty Kicsinyek kórusa mutatkozik be. Őket a vegyes kar, majd a családi kórus követi. Ez utóbbiban nemcsak gyermekek és szülők, hanem nagyszülők is énekelnek. Negyedik fellépőként a gyermekkar mutatja meg a tehetségét. A karácsonyi hangverseny (majdnem) záró dalait a messzi földön is elismert Vörösmarty leánykar énekli.
Mivel a Városkép a rendezvényt követően jelenik meg, Gyombolai Bálint szólhatott a meglepetés-műsorszámról is:
– Képzelje el, milyen katartikus zenei élmény fültanúi lesznek mindazok, akik megtisztelik a vörösmartysok hangversenyét. Sok százan, fellépők és vendégek közösen éneklik el a világ talán legszebb karácsonyi dalát, a Csendes éjt. Az én hálás feladatom azon közreműködők bemutatása is, akik a szó szoros értemében levezénylik a műsort. Rajtam kívül Molnár Zsuzsannáról, Gyombolainé Iványi Mártáról, Dévényi Cecíliáról és Zsákainé Papp Anitáról van szó. Szólót énekel Dévényi Cecília, Balla Henrietta, Katona Vanessza és Havas-Horváth László, zongorán Reitmann Erika működik közre. A műsort Kutasi Adrienn konferálja.
Talán mondani sem kell: a szívet-lelket melengető műsor jutalma hatalmas taps volt.

Vorosmarty Koncert 04 copy