Az ajándékozás öröméért

Írta:  Fülep Erzsébet 2017.01.01.

Ötödik alkalommal rendezett adventi börzét a Dr. Széky Endre Pestszentimre Történeti Társaság december 3-án a Szenczi Molnár Albert Református Általános Iskolában.

A Széky társasághoz az idén második alkalommal a pestszentimrei óvodák is csatlakoztak társszervezőként. A karácsonyi díszek és ajándékok készítését, valamint a gyermekek kézműves foglalkozását a Gyöngyszem, a Napsugár, a Vackor és a Zöld Liget óvoda szervezte.

VAA 4734 copy
– Nem hagyományos értelemben vett vásárt rendeztünk, mert itt nem lehet vásárolni, „csak” nézelődni, csereberélni és különféle programokon részt venni – mondta Pándy Tamás, a Széky társaság elnöke. – Nagy az érdeklődés például a kézműves foglalkozás iránt, amelyet a pestszentimrei óvónők tartanak. A gyerekek nagy szorgalommal alkotnak a családjuknak és a barátaiknak.
Az adventi programban szerepelt arcfestés és a Hahota Színház előadása is, amely nagy sikert aratott a gyerekek körében. A műsort követően megérkezett a várva várt Mikulás is, aki természetesen nem üres kézzel jött.

VAA 4718 copy
Ezen a szombat délelőttön a felnőttek sem maradtak program nélkül. A tornateremben az asztaloknál Ki mit gyűjt? kiállítás keretében tekinthették meg a pestszentimreiek féltve őrzött kincseit. A Krepuska-kastély méretarányos makettje mellett láthattak például különféle autómodelleket, kézimunkákat, szalvétagyűjteményt, faliórákat, házi készítésű hangszereket, régi és modernebb vezetékes telefonokat.
Az egyik tanteremben a vendégek zsíros kenyérrel csillapíthatták az éhségüket, forró teával a szomjúságukat.
A rendezvényt Lévai István Zoltán alpolgármester nyitotta meg. A Széky társaság intézőbizottsági tagjainak pénzadományát Pándy Tamás nyújtotta át Háló Gyula pestszentimrei baptista lelkésznek, hogy a szokásos karácsonyi cipősdobozos akciójuk keretében karácsonyi ajándékokat vásároljanak a rászoruló gyermekeknek.

VAA 4705 copy