Milyen is a kerületünk?

Írta:  Fülep Erzsébet 2017.01.11.

Már láthatóak a Gyermekszemmel pályázat művei.

Gyermekszemmel-2016, Varázslatos évszakok Lőrincen és Imrén címmel nyílt meg január 6-án a kerületi önkormányzat által, a Kondor Béla Közösségi Ház és Intézményei szakmai segítségével kiírt kerületi rajzverseny pályaműveiből összeállított kiállítás.

VAA 8148 copy

A szervezők szándéka az volt, hogy felhívja a fiatalok figyelmét közvetlen környezetük, lakóhelyük, kerületük szépségeire. Az évszakok váltakozásában rejlő csodálatos természeti értékekre, és arra, hogy mindez hogyan jelenik meg a környezetükben. A díjkiosztón Császár Bíró Lillának, a Kondor Béla Közösségi Ház igazgatójának üdvözlő szavait követően Galgóczy Zoltán alpolgármester, a verseny védnöke mondott köszöntőt. – Jóleső érzés, hogy nagyon sok olyan tehetséges diákunk van, akik fogékonyak a rajz iránt, ez többek között annak is köszönhető, hogy nagyon jó felkészítőtanáraik vannak – mondta az alpolgármester. – A pályázatra 16 iskolából 268 alkotó 282 munkája érkezett. A kiállításon közel 160 művet tekinthetnek meg a látogatók. Ezek a számok is mutatják, hogy a téma érdekelte és alkotásra késztette a 9 és 15 év közötti korosztályt.

VAA 8124 copy

A verseny eredményeképpen 1000 asztali naptárt és 5000 kártyanaptárat osztunk ki a kerületi intézményekben, amelyeken a rajzverseny legszebb munkái láthatók. Az alkotásokat Lévay Jenő Munkácsy-díjas grafikusművész, Hemrik László, a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum osztályvezetője, Bakos Tamás festőművész, az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar vizuális tanszékének vezetője és Varga Ferenc képzőművész, a közösségi ház igazgatóhelyettese, a rajzpályázat ötletgazdája bírálta el.

 

A rajzpályázat eredménye

A versenyen első helyezést Ivánics Molli (Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola), másodikat Ribnikár Inez Anna (Kandó Téri Általános Iskola), harmadikat pedig Kovács Róza Rebeka (Bókay Árpád Általános Iskola) érte el.

Különdíjazottak: Szentirmai Tünde (Szenczi Molnár Albert Református Általános Iskola), Németh Kincső (Brassó Utcai általános Iskola), Takács Letícia (Darus Utcai Magyar-Német Két Tannyelvű Általános Iskola), Szajkó Blanka (Gulner Gyula Általános Iskola), Miklós Mirella (Csontváry Kosztka Tivadar Általános Iskola) Galla Zsigmond (Vörösmarty Mihály Ének-zenei, Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium

 

 

A díjkiosztón a rajzokat Varga Ferenc méltatta, majd megnyitotta a kiállítást. A gyerekek pedig tőle, valamint Galgóczy Zoltán alpolgármestertől átvettették ez elismerést. Minden kiállító tanuló emléklapot és ajándékot vehetett át az ünnepélyes díjkiosztón, 20 díjazott diák, valamint a legeredményesebb felkészítő pedagógusokat és iskolákat jutalmazták a szervezők. A megnyitón Kovács Ildikó hegedűművész működött közre. A pályázat fővédnöke Kucsák László országgyűlési képviselő volt. A kiállítás január végéig tekinthető meg.

VAA 8099 copy