Csontvárys segítség Afrikának

Írta:  Fülep Erzsébet 2017.01.20.

A Csontváry Kosztka Tivadar Általános Iskola tanulói egy ugandai iskola diákjainak gyűjtöttek ajándékokat.

 A Csontváry Kosztka Tivadar Általános Iskola tanulói egy ugandai iskola diákjainak gyűjtöttek ajándékokat, amelyeket decemberben vett át a Magyar Afrika Társaság, hogy eljuttassa az afrikai országba. Az adomány azóta célba ért, s nemcsak az iskolásoknak, hanem egy gyermekotthon kis árváinak is jutott belőle.

kisfiu labdaval

Karácsonyi számunkban beszámoltunk arról, hogy a Csontváry iskola tanulói adományt nyújtottak át a Magyar Afrika Társaságnak, hogy juttassa el azt az ugandai King David iskola diákjainak. A társaság ezt megelőzően egy hónapos misszión vett részt a kelet-afrikai országban, és felkereste az említett iskolát is, amely Kampalától, a fővárostól mintegy 300 kilométerre, az esőerdő sűrűjében található.
Amikor hazajött a csapat, a Csontváry iskola aulájában kiállítást rendeztek az ugandai tanulók iskolájukat és annak környezetét ábrázoló rajzaiból, valamint az ott készült fotókból. A csontvárys gyerekeket mélyen megérintette, hogy milyen szegénységben élnek, és milyen rossz körülmények között tanulnak az ottani diákok, ezért elhatározták, hogy cipőt, ruhát és tanszereket gyűjtenek nekik.
A Magyar Afrika Társaság decemberben vette át az adományt, amely már január első napjaiban célba ért. A magyar diákok olyan sok hasznos dolgot gyűjtöttek össze, hogy nemcsak az iskolásoknak, hanem egy gyermekotthon kis lakóinak is jutott az adományból.