Baba-mama klub a Rózsában

Írta:  Gönczöl András 2017.01.20.

A Rózsa Művelődési Ház programjaira, rendezvényeire eddig is jellemző volt a különböző korosztályok kiszolgálása. Erre a jó szokásukra tettek rá még egy lapáttal.


Szerda délelőttönként a néhány hónapos babák prüntyögése keveredik a mamák önfeledt csevegésével. Nagy Gabriella, a klub egyik ötletgazdája mesélt a gondolatról és az azt követő megvalósításról:
– Az anyaszerep szépségén, felelősségén és az ezzel járó huszonnégy órás szolgálati időn túl olykor-olykor jólesik más anyukákkal is megosztani az örömeinket, a tapasztalatainkat. Négy anyuka, Varga-Lázár Nikolett, Gorbói Zsuzsanna, Keszeics Mariann és jómagam lennénk a kezdeményezők. Tavaly december 7-én tartottuk első babás-mamás összejövetelünket. Klassz érzés volt látni és tapasztalni, milyen sokan követték a felhívásunkat a neten, és hogy édes kettesben, hármasban már el is jöttek az első klubdélelőttre.

Baba mama klub2
Az igényes babajátszótérré átalakított kisterem varázsa hatott a mamákra is. Amíg a csöppségek csúsztak-másztak, a maguk módján cseverésztek, addig az anyukák az ismerkedést követően máris tapasztalatokat és tanácsokat cserélgettek.
– Visszaigazolást kaptunk az azonos élethelyzetű anyukák közösségteremtő erejéről. Rövid idő elteltével már olyan hangulatú beszélgetések részesei vagy fültanúi lehettünk, mintha ezer éves barátság lenne mögöttünk. Hálás köszönettel tartozunk a Rózsa Művelődési Háznak, ugyanis az optimális körülmények megteremtése mellett még a termet is ingyenesen bocsátja rendelkezésünkre.

Baba mama klub1
A klub aprócska vendégei távozóban vissza-visszatekingettek a kétórás örömforrás helyszínére, majd – ki ölben, ki nyakban, ki kézen fogva – a megérdemelt finom ebéd gondolatával hazafelé vették az irányt.
Sorainkat a klub üzenetével zárjuk: „Gyere el beszélgetni, ismerkedni, hogy igazi kis közösség alakuljon ki! Várunk szeretettel szerdánként, 10-12 óra között a Rózsában!”