A jutalom: edzőtáborozás

Írta:  Róth Ferenc 2017.01.23.

A legjobbak között végeztek a Lőrinc 2000 SE tusázói.

Gazdag évet tudhat maga mögött a Lőrinc 2000 Szabadidősport Egyesület öttusaszakosztálya. A Magyar Kupa-versenyeken, a korosztályos országos bajnokságokon, az elit bajnokságon és a váltó MK-ban is helytálltak a fiatalok, nemegyszer a dobogó legfelső fokára is felállva. Eszes Jánossal, az egyesület szakosztályvezetőjével és vezető edzőjével beszélgettünk.

IMG 6619 másolata copy

Ami a versenyeztetést illeti, valójában „csak” két- és háromtusával foglalkozik a Lőrinc 2000 SE. Azokkal a versenyszámokkal, amelyek az utánpótlás-korosztályoknak biztosítják a „pályakezdés” lehetőségét. Alapismeretként az úszással, a futással és a vívással barátkoztatják meg a jelentkezőket, akikből egyre több van.

Stabil alapokat


„A lovaglás és a lövészet azért nincs az oktatott sportágak között, mert a 9–16 éves korosztályban még nem szerepel ez a két sportág. Utánpótlás-egyesület a miénk, így elsősorban arra fordítunk figyelmet, hogy stabil alapokat, jó fizikai erőállapotot adjunk a gyerekeknek. Számunkra ez a fő cél, és persze az is, hogy a gyerekek úgy léphessenek tovább más egyesületbe, hogy Lőrincen mindent megkaptak ahhoz, ami az előrejutásukhoz szükséges.”

Ők mennek Mátraházára


A Lőrinc 2000 SE-ből jó teljesítménye alapján a fiúk közül Eszes János Márk és Szakály Bence, a lányok közül Ürögi Tímea és Ürögi Zsófia kapott meghívást
Mátraházára.


A számok is tükrözik, hogy nem láblóbálással telnek a napok, sok ember sok munkáját sejtetik.

„Óriásokat” megelőzve


„Nem tekint vissza hosszú múltra a szakosztály, de az elmúlt évben nagyot léptünk előre, és még szebb jövőre törekszünk. Az utánpótlás-korosztályokban a rangsorolt egyesületek között az ötödik helyen végeztünk, ami részben nagy ugrás, részben pedig büszkeség, mert megelőztünk olyan óriásokat, mint a Honvéd, az UTE, a Csepel vagy a vidéki fellegvár, a székesfehérvári Alba. Öt éve van többtusa Lőrincen, tehát az akkor kezdő fiúk és lányok ma már reményteljes szereplői a hazai versenyeknek.”
Sikerből, éremből valóban rengeteg van, de a szerteágazó szakmai munkát megszervezni is tudni kell. A szakosztályvezető szavaiból kitűnt, hogy figyelnek erre is.

Kiérdemelt jutalom


„Fő- és mellékállásban tíz edzőnek van komoly szerepe a sikerekben. Az életünk a Bókay-kert, a Malév-uszoda és a Gerely utcai pálya között zajlik, tehát, hogy úgy mondjam, logisztikailag is rendben kell lennie mindennek. Ha nem a hazai pályákon edzünk, akkor edzőtáborozunk, ahogy azt a gyerekek iskolai elfoglaltsága megengedi. Már tradíció, hogy két közös táborozásra igyekszünk minden évben helyet és időt szorítani. Az eredményei alapján nem egy gyermek kapott jutalomként meghívást a szövetség februári mátraházai edzőtáborozására, amelyet többek között Martinek János öttusázó olimpiai bajnokunk irányít.”
Nem mondta a vezetőedző, de megtesszük helyette mi: akár az is előfordulhat, hogy az 1988-as szöuli olimpia kétszeres bajnoka a jövő aranyérmeseit okítja majd az edzőtáborban...

IMG 7915 copy