Összegyűjtik a veszélyes hulladékot

Írta:  2013.05.10.
Az elmúlt évhez hasonlóan idén is szervez lakossági veszélyeshulladék- gyűjtést a XVIII. kerületi önkormányzat. A május 11-i akció során négy helyszínen lehet leadni a háztartásokban összegyűlt, normál szemétlerakó helyre nem vihető hulladékot.
Az akció reggel 9 órától 13 óráig tart. A Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi (FTSZV) Kft. járművei és hulladékkezelésben jártas szakemberei a Béke téren, a Martinovics téren, a Havanna-lakótelepen a Bartha Lajos utca és a Kondor Béla sétány sarkán, továbbá Pestszentimrén a Szálfa és a Vasút utca találkozásánál várják a veszélyes anyagok leadását.
Veszélyes hulladéknak minősülnek a savak, a lúgos folyadékok, az irodatechnikai szemét – toner, nyomtatópatron –, a fáradt olaj, a háztartási étolaj, az oldószerek és hígítók, az olajosflakonok és a festékesdobozok, a hajtógázas sprayk flakonjai, a növényvédő szerek, a fénycsövek, izzók, elemek, az akkumulátorok, az elektromos és elektronikus berendezések, valamint nem utolsósorban a gumiabroncsok.
Az FTSZV Kft. szakemberei minden leadott hulladékot szakszerűen szállítanak el. Az elmúlt évi gyűjtés tapasztalatai alapján idén is a kertvárosi környezetben lehet több szemét leadására számítani, mivel az ott lakóknak több helyük van év közben egyűjteni és tárolni a káros anyagokat, mint a lakótelepeken élőknek.