Imréről Lőrincre, majd vissza

Írta:  Róth Ferenc 2017.02.15.

Március 15-én ismét Imre-Lőrinc futóverseny!

Az utcai futók tán már az álmukból felébresztve is tudják: ha március 15-e, akkor irány Pestszentimre, hogy rajthoz álljanak azon a futóversenyen, amelynek múltja van, hiszen az idén már 12. alkalommal rendezi meg a kerületi önkormányzat, a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. és a Lőrinc 2000 SE.

VAA 8060 copy

Biztosra vehető, hogy megint csúcsforgalom lesz a Pestszentimrei Sportkastély környékén, mert évről évre egyre népszerűbb ez a verseny (még afrikai futók is érkeznek, hogy aztán meg is nyerjék a fő futamot). A nagy nevezési kedv két szempontból is érthető. Részben azért, mert a futók a hosszú tél után alaposan „kiéheznek” arra, hogy próbára tegyék magukat és azt, hogy miként sikerült a téli felkészülésük. A nagy indulói létszám másik oka az, hogy a legkisebbektől, a hatévesektől egészen a „vénemberekig” (bocsánat...) mindenkit várnak a rendezők, akik azt ígérik: mozgalmasságban, jó hangulatban ezúttal sem lesz hiány.
Nézzük a korosztályokat, azt, hogy kiknek dörren majd el a rajtpisztoly. A minik mellett lesz újonc, gyermek (kettő is), serdülő, felnőtt, szenior és veterán futam is, hogy mindenki egyenlő eséllyel állhasson rajthoz. S el ne felejtsük: a decemberi Malacvágtán oly népszerű babakocsis futam anyukái is melegíthetnek, hiszen az utolsó futam az ő versenyük.
Az 1848–49-es forradalmi események és hősök előtt tisztelgő, tavaszváró rendezvény március 15-én 10 órakor kezdődik a Sportkastélynál. A versenyről következő számunkban is hírt adunk.