Megújult a Hét vezér tér sportpályája

Írta:  P.A. 2017.02.22.

Lakossági kezdeményezést követően megújult a Hét vezér tér aszfaltos focipályája.

A játékfelület hibáinak kijavítása mellett új kapukat is felállítottak, és az azokra szerelt kosárlabdapalánkoknak köszönhetően most már egy időben négy csoportban lehet gyakorolni a kosárra dobást is.

Dámsa József önkormányzati képviselő elmondta, hogy először egy kutyafuttató létesítésére indult civil kezdeményezés, de végül azt a környéken élők szükségtelennek találták.

VAA 1034 copy

– A kutyafuttató létesítésével kapcsolatban házról házra járva kikértem az érintett lakosok véleményét, és egyértelművé vált, hogy az itt élők többsége nem látna szívesen a téren egy ilyen létesítményt. A tér közvetlen közelében lévő házakban is tartanak nagy testű kutyákat, megfelelő belső udvari mozgástérrel, és az ő gazdáik sem támogatták a kutyafuttató ötletét. Közben a parkot rendszeresen használó gyerekekkel is beszéltem, hogy szerintük mire lenne szükség. Egyértelműen a pálya kijavítását, a kosárlabdapalánk rendbehozatalát, valamint padok és új kapuk telepítését tartották fontosnak. Az önkormányzat tehát az év elején a felmerült igényeknek megfelelően újította fel a sportpályát.

A Hét vezér tér közel található a Kandó térhez, ezért az ottani iskolások, óvodások körében is népszerű játszóhely. Ezenkívül nemcsak a tér közelében lakó több tucat gyerek használja rendszeresen a parkot, hanem még a távolabbi Alacskáról is jönnek ide focizni, kosárlabdázni, sétálni, futkározni vagy csak egyszerűen a jó levegőn, a zöldben cseverészni a barátokkal.