Hosszabbítás Vecséssel

Írta:  2013.07.19.
Megújítja az önkormányzat a szerződést a vecsési önkormányzattal, így a Kandó téri és a Kassa utcai iskola diákjai továbbra is a megszokott magas színvonalú menzai ételeket fogyaszthatják.
„A reggeli, az ebéd, az uzsonna időben és tiszta edényekben, megfelelő hőfokon érkezik. Az ételek jóízűek, gyakran kérnek repetát a gyerekek. A szolgáltató figyelmes, napi kapcsolatban vagyunk vele, folyamatosan egyeztetünk. Összességében a gyerekek, a szülők, az iskola nevében is csak jókat mondhatok” – nyilatkozott Magyar Márta, a Kandó téri iskola igazgatója még 2011 szeptemberében.
Az igazgatónő ezzel a rövid véleményezéssel igazolta vissza a nem sokkal korábban lezárult közbeszerzési eljárás sikerét. A kerület 2010 őszén felálló új vezetősége az első feladatai között tartotta számon a diákétkeztetés színvonalának az emelését. A korábbi szolgáltatók közül több ellen a szülők, az intézmények képviselői nemegyszer szót emeltek.

A közbeszerzési eljárás 2011 nyarán zárult, aminek nyomán az önkormányzat új szolgáltatókkal kötött szerződést. Ezek közé tartozott a vecsési önkormányzat is, amelynek saját konyhája már régebb óta látott el nagy területet profin, kiváló minőségű menzaételekkel.
A Vecséssel kötött kétéves megállapodás idén június 30-án járt le. Mint a visszajelzésekből kiderült, a két ellátott intézmény tanulói és tanárai teljes mértékben elégedettek az őket kiszolgáló konyhával, amely a mindennapi pontos szállítás mellett olyan extra igények kielégítését is vállalni tudja, mint egy karácsonyi tantestületi vacsora, egy pedagógusnapi ebéd vagy bármilyen más iskolai rendezvény gasztronómiai hátterének a biztosítása. A képviselő-testület ezért úgy döntött, hogy a szerződést újabb két évre meghosszabbítja.