Együtt ütött „spéci” és ép

Írta:  Róth Ferenc 2017.03.09.

Európa több országában rendezték meg kedden az Európai Speciális Tenisz Napot.


Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár nyitotta meg a Bókay-kertben a IV. Európai Speciális Tenisz Napot, amelynek a célja az volt, hogy felhívja a figyelmet az értelmi fogyatékkal élők sportolására és népszerűsítse az integrált sportot. A szervezők kitartásának köszönhetően lassan már megszokott, hogy teniszezési lehetőséget biztosítanak a kerületben a speciális igényű sportolóknak. Így volt ez kedden is, amikor a Bókay-kertben található Golden Ace teniszpályái látták vendégül a rendezvényt. A legkisebbektől, a kölyök kategóriától, a tizenéves korosztályig megrendezett mérkőzésekre az ország 12, speciális fiatalokkal foglalkozó egyesülete jött el.

VAA 5005 copy
S hogy mennyire fontos a fogyatékkel élők sportolása, arra a legjobb példát az államtitkár asszony szavai szolgáltatták.
-Nagyon fontos, hogy a sport iránt érdeklődő, speciális igényű fiataloknak is versenyzési lehetőség nyíljon. Számukra pontosan olyan lényeges megélni a sport adta örömöt, a mozgást, mint az ép társaiknak. Nem véletlen, hogy Európa több országában is rendeznek ma ehhez hasonló tenisz napot – mondta Szabó Tünde.

VAA 4955 copy
Érthetően nagy volt a forgalom a Golden Ace pályáin.
-Nyolcvan indulóval kezdtük el a találkozókat a különböző korosztályokban. Köztük sok az olyan fiatal, aki már visszajáró vendég a Bókay-kertbe – mondta Sebestyén Kata, a verseny egyik főszervezője.

VAA 4997 copy
Az önkormányzatot Galgóczy Zoltán alpolgármester képviselte, aki az ünnepi beszédében elmondta, hogy a kerület minden lehetőséget megad arra, hogy a sport valóban mindenkié legyen. Épeké és fogyatékkel élőké egyaránt.
A program érdekessége volt, hogy megrendezték az egyesített páros bajnokságot is, amelynek keretében ismert emberek és hazai sportolók egy-egy speciális olimpikonnal mérték össze a tudásukat.

VAA 4962 copy