Imre-Lőrinc: ismét sokan futottak

Írta:  Róth Ferenc 2017.03.17.

Ezernél többen álltak rajthoz a március 15-i futóversenyen.

Március 15-én immáron tízedik alkalommal rendezte meg az önkormányzat, a Városgazda és a Lőrinc 2000 SE az Imre-Lőrinc elnevezésű utcai futóversenyt, amelyen évről-évre egyre többen állnak rajthoz. Az idén már ezer fölött volt az indulók száma.

VAA 6212 copy

Olyan nagy volt a forgalom a Sportkastély környékén, hogy lépni is alig lehetett. Gyerekek (örvendetesen nagyon sokan), felnőttek, idősebbek és fiatalabbak választották ünnepi programjuk részéül a sportot, a futást. A jubileumi versenyen 13+1versenyszámban állhattak rajthoz a futni vágyók.
Eszes János, az önkormányzat sportosa, a verseny főrendezője elmondta, hogy őket is meglepte, milyen nagy volt az érdeklődés a verseny iránt.
-Pontos számadataim még nincsenek, azt azonban már most látni, hogy a 14 futamban ezer fölött lesz az indulók száma. Évről-évre többen jönnek, ez mindenki számára örömteli, mert egyre többen választják a sportot, a mozgást.
A legkisebbek versenye után következett a 8000 méteres főfutam, ahol a junioroktól kezdve, a felnőtteken át a veteránokig mindenki rajthoz állhatott. Volt is tömeg, amikor elindították a mezőnyt.
Elnézve a nevezési lapokat, sejteni lehetett, hogy az idén is külföldi futók végeznek majd a dobogón, mert a nőknél is és a férfiaknál is afrikai, kenyai futók voltak a mezőnyben.
Bevált a papírforma, hiszen a férfiak között három kenyai végzett az első három helyen. A nők „becsületét” azonban megmentette egy magyar hölgy. Kácser Zita okos, az erejét jól beosztó futással szerzett harmadik helyezést.
A pénzdíjas (60, 40 és 20 ezer forint jutott a dobogósoknak) főfutam mellett volt még 13 másik, ahol nem is a győzelem volt a legfontosabb, hanem az, hogy jól érezzék magukat a résztvevők, s kellemes nap után mehessenek haza.
A legbátrabbak, a babakocsis mamák (bár voltak papák is) futamában is kemény küzdelmet vívtak egymással az indulók.
Elmondható az idei Imre-Lőrinc versenyről, hogy jól szórakozhatott az, aki az ünnepi programjába ezt a futóversenyt is beiktatta.