Majdnem mindent mértek

Írta:  K.Gy. 2017.03.26.

Csaknem teljes körű ingyenes lakossági szűrést tartott március 25-én a Zsebők Zoltán szakrendelő.

Megszokhatták mér a kerületben élők: a Zsebők Zoltán szakrendelő negyedévente ingyenes lakossági szűrőnapot tart, amelyen alkalmanként különböző orvosi szakterületeken mérik fel a jelentkezők egészségi állapotát.
– Én a korom miatt rendszeresen járok orvoshoz ezért vagy azért, de ha úgy jön ki a lépés, megragadom a lehetőséget, és eljövök egy ilyen szűrésre is, évente legalább egyszer – mondta egy idősebb hölgy a március 25-i újabb szűrőnapon. Hozzátette: – A vérnyomásom miatt rendszeresen szedek gyógyszert, de mivel a családunkban többen küzdöttek és küzdenek vércukor problémákkal, szeretném időben tudni, ha velem is van ilyen.
A legutóbbi szombaton volt erre lehetőség hiszen a laborvizsgálatokon ezt és a koleszterinszintet is mérték, zen kívül lehetett jelentkezni bőrgyógyászati, onkológiai, ortopédiai, gégészeti, kardiológiai és hasi ultrahangos vizsgálatokra is, tehát gyakorlatilag majdnem minden felmérésére volt lehetőség.

VAA 3739 copy
A szűrések nem csak az idős embereknek jelenthetnek sokat. Érdemes az aktív korúaknak is ellátogatniuk ezekre a napokra, hiszen ők kevesebb alkalommal találkoznak orvossal, így egy-egy esetleges probléma később fedezhető fel. A megelőzés pedig minden terápiánál többet ér.