Viharos szél hozza a 10 fokos felfrissülést

Írta:  2013.07.29.
Az esti, éjszakai órákban hidegfront éri el a kerületet. A front nyomán megerősödik a szél, viharos széllökésekre is készülni kell! A nyitott nyílászárók megsérülhetnek, a faágak letörhetnek, az épületekben is kár keletkezhet, és a közlekedés is veszélyessé válhat.
Az esetleges zivatart is kísérhetik erős széllökések, és a szeles idő kedden is folytatódik. A front mögött holnapra mintegy 10 fokot esik vissza a nappali hőmérséklet, a hirtelen változás megterhelő lehet! Keringési problémák, izom- és hasi görcsök léphetnek fel, görcsös eredetű fejfájást tapasztalhatnak az arra érzékenyek.
Kedden délelőtt a hidegfront kelet felé halad, változóan felhős időre számíthatunk. Főként a Dunától keletre alakulhat ki elszórtan további zápor, zivatar. Délután nyugat felől jelentősen csökken a felhőzet, a Dunántúlon sok napsütésre számíthatunk. Keleten, északkeleten az időnként megnövekvő felhőzetből még előfordulhat zápor, de estére mindenhol megszűnik a csapadék. Az északnyugati szél sokfelé lesz erős, a Dunántúlon és a főváros környezetében viharos lökések is kísérhetik! Jelentősen mérséklődik a hőség, 25, 30 fok között alakul a csúcshőmérséklet.
Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.
Szerdán sok napsütésre van kilátás, igazi nyaralóidőre számíthatunk. csapadék nem lesz. Élénk lesz az északi szél. Kora délután 26, 31 fok várható.
Csütörtökön általában derült lesz az ég, csak a hegyvidékek területén növekedhetnek meg a gomolyfelhők. Csapadékra nincs kilátás. Az északi szél mérsékelt lesz. 27, 32 fokra melegszik a levegő.
Pénteken szinte felhő sem lesz az égen, rohamosan melegszik a levegő. Csapadék nem várható sehol. Mérsékelt lesz az északi szél. 29, 34 fokra számíthatunk.
Szombaton a felhőtlen időben országos hőségre számíthatunk, csapadék sem frissíti a levegőt. Az északkeleti szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 30, 34 fok között alakul.
Vasárnap derült, száraz idő lesz, tovább fokozódik a hőség. Mérsékelt lesz az északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 35 fok között alakul.

A részletes kerületi napi időjárásért látogasson el a www.zold18.hu oldalra, az országos hét napos előrejelzésért a www.idojaras.hu oldalra, a részletes humánmeteorológiai előrejelzésért pedig a www.meteoklinika.hu oldalra.