Elismert bűnmegelőzés

Írta:  Gönczöl András 2017.04.05.

A bűnmegelőzés területén végzett kiváló munkát jutalmazta az országos rendőr-főkapitány.

Kevés olyan kerületi iskola, intézmény, egyesület van – vagy talán nincs is –, ahol ne szerveztek volna már bűnmegelőzési előadást. A XVIII. kerületi Rendőrkapitányság különleges figyelmet fordít a megelőzésre, ezért házhoz viszi a tudnivalókat. Ezt a tudatos és jól szervezett munkát jutalmazta Papp Károly altábornagy, országos rendőrfőkapitány március 23-án.

Kitüntetés 1

Belépve Minyóczki Árpád szobájába, a „tettenérés esete állt fenn”, ugyanis a kerület megbízott rendőrkapitánya éppen az elismerő oklevelet és a szemrevaló serleget rendezgette.
– Úgy helyezem el, hogy az irodám nyitott ajtaja előtt elhaladó minden munkatársam láthassa – mondta a kapitány.
Ezt követően a kitüntetés okairól, az ünnepélyes átadás részleteiről tájékoztatott.

Kitüntetés 2
– A bűnmegelőzés tárgykörében felkészült csapatra van szükség. Kapitányságunk Keviczky Csilla rendőr hadnagy, Fábián Mónika főtörzsőrmester és Szalai Márton főtörzsőrmester személyében rendelkezik egy ilyen csapattal. Hívnak, megyünk, és mindenki számára könnyen érthető nyelven tájékoztatunk. Előadásaink több témakört érintenek, mint például a közlekedésbiztonság, a drogfogyasztás megelőzése, a bűn és a baleset elleni védekezés. Az országos rendőrfőkapitány két budapesti kerület, a VI. és a XVIII., valamint három vidéki kapitányság munkáját tartotta kitüntetésre érdemesnek. Az ünnepséget a Vágóhíd utcai kiképzőközpontban telt ház előtt tartották. Az országos főkapitányi serleget és oklevelet dr. Pozsgai Zsolt rendőr dandártábornok, az ORFK személyügyi vezetőhelyettese adta át. Az elismerés minden, a szakmáját, hivatását lelkiismeretesen végző embert a büszkeségen túl a további jó munkára inspirál, ez a rendőrségnél sincs másképpen.
A még tisztább tájékoztatás érdekében az oklevél tartalmának idézetével zárjuk sorainkat: „A fiatalok kulturált és biztonságos közlekedésre való nevelése, a bűn, a baleset és a drogfogyasztás megelőzése érdekében végzett tevékenységért.”