Fehéren és feketén

Írta:  K.Gy. 2017.04.20.

A költészet napjára időzítették a Fehéren Feketén Galéria legújabb kiállításának megnyitóját.

– A Fehéren Feketén Galéria hosszú ideje fontos része a kerület kulturális életének. Nemcsak azért, mert itt alkotó művészeknek, művészcsoportoknak nyújt bemutatkozási lehetőséget, hanem azért is, mert következetesen kiveszi a részét a fiatal tehetségek neveléséből. Kívánom, hogy még sokáig töltse be ezt a szerepet – mondta április 11-én a galéria gyűjteményes kiállításának megnyitóján Ughy Attila polgármester, aki Szarvas Attila alpolgármesterrel közösen mondott köszöntőt az eseményen.

VAA 9599 copy
A Teleki utcai magánalapítású galéria valóban igyekszik a helyi kulturális élet kovásza lenni. Az említett feladatok vállalása mellett rendhagyó akciókkal igyekszik a szélesebb közönséghez is szólni. Ilyen az őszi kerítéstárlat, amelynek évente ez a kiállítóhely a központja: ilyenkor a kezdeményezéshez csatlakozó alkotók nem odabent, a megszokott falakon mutatják be a munkáikat, hanem a Teleki utca kerítésein és kövezetén.

VAA 9574 copy
A mostani kiállítást szándékosan igazította a galériát alapító és működtető Nádasdi Mihály a költészet napjához: a megnyitóünnepségen több vers is elhangzott. A bemutatott munkákat – festményeket, grafikákat, fafaragásokat, kisplasztikákat – pedig a galéria körül csoportosuló alkotók hozták el, illetve azok a fiatalok, akik ebben a műhelyben kaptak lehetőséget az első szárnypróbálgatásokra.
A kiállítás előzetes bejelentkezés alapján (30-735-7050) május 31-ig tekinthető meg a Teleki utca 26/B alatti galériában.

VAA 9589 copy