Derűvel ízesítve

Írta:  Fülep Erzsébet 2017.04.20.

A Szívdesszert című vidám hangulatú vers- és prózamondó versennyel tisztelegtek a kerületi diákok az április 11-i költészet napja előtt.

Öt éve rendezi meg a kerületi 7., 8. osztályos általános iskolásoknak és középiskolásoknak a Kondor Béla Közösségi Ház a Gyermek és Ifjúsági Művészeti Találkozók keretében a Szívdesszert című vers- és prózamondó versenyt.

VAA 0232 copy
A szervezők az április 13-i rendezvényre nem drámai hangulatú műveket vártak, hanem a népköltészetből és a kortárs magyar irodalom vidám műveiből válogathattak diákok.
A megmérettetés előtt Galgóczy Zoltán alpolgármester köszöntötte a diákokat és a vendégeket, majd miután a program a költészet napjához is kapcsolódott, elmondta József Attila Tavasz van! Gyönyörű! című versét.
A gyerekek közül voltak, akik jobban, voltak, akik kevésbé izgultak. A közönség drukkolt a szereplőknek, de közben jól szórakozott a derűs műsorszámokon.
A produkciókat a közösségi ház vezetője, Császár Bíró Lilla előadóművész, Czinczky Eszter drámapedagógus és Varró Dániel József Attila-díjas költő értékelte.

Szívdesszert vers- és prózamondó verseny eredménye


I. kategória (3-7. osztály)
I. helyezett: Nagy Bettina, XVIII. kerület Táncsics Német Nemzetiségű Általános Iskola
II. helyezett: Bodó Leona, Kondor Béla Általános Iskola
III. helyezett: Ella Márk, Kastélydombi Általános Iskola
Különdíj: Bánki Zoé Bíborka, Vajk-sziget Általános Iskola
Különdíj: Komlósi Vanda, Csontváry Kosztka Tivadar Általános Iskola

II. kategória (8. osztálytól)
I. helyezett: Hamar Vivien, Csontváry Kosztka Tivadar Általános Iskola
II. helyezett: Bregyán Sára, Vörösmarty Mihály Ének-zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium
III. helyezett: Balog Bianka, Brassó Utcai Általános Iskola


– A versenynek azért adtuk a Szívdesszert címet, mert ez Varró Dániel egyik verseskötetének is a címe – fogalmazott Császár Bíró Lilla. – Ezt elmondtuk a költőnek, aki örömmel állt mellénk, és a kezdetektől vállalta a zsűri elnökének szerepét. Varró Dánielnek már személyes kötődése van ehhez a programhoz, aminek nagyon örülünk. Minden évben megajándékoz minket egy új versével, ami még máshol nem hangzott el, ez most sem volt másképpen.
Az intézményvezető megemlítette, hogy az első két évben még kevés volt a jelentkező, mert a diákok nehezen szoktak hozzá, hogy mai témájú humoros produkcióval kell készülniük, de mára már nagy népszerűségnek örvend a rendezvény.

VAA 0195 copy