Idén is kivirágzott a versfa

Írta:  Gönczöl András 2017.04.13.

Hallott már a versfáról? A pestszentimreiek ilyet állítottak a költészet napja tiszteletére.

A meglepetés akkor jó, ha kellemes. A Költészet Napja tiszteletére a Pestszentimrei Közösségi Házban, április 7-én a Verset Hoztam és Versfa állítás rendezvényen kellemes meglepetésekből nem volt hiány.

VAA 9152 copy
- Bizsergetően jó érzés volt a nagyszámú, főleg fiatalokból álló verselők csapatára tekinteni, mesélte Fejér Julianna programszervező. A szerepléshez nem szokott, a kezdetekben kissé szégyenlősnek, gátlásosnak tetsző verselők igen hamar belelendültek, felvették a ritmust. A program belépőjegye egy József Attila költeménnyel kiváltható volt, ám hallhattunk Csokonai és Arany verseket is. Komoly teljesítmények tanúi is lehettünk, mi másnak nevezhetnénk, például Arany János ”Walesi Bárdok” című versének duóban előadott szavalatát. Miután világossá vált a résztvevők számára, hogy nem szavaló versenyen kell megmérettetniük magukat, felfelé ívelő vonalban emelkedett a kötetlen verselés előadói színvonala - zárta tájékoztatóját Fejér Julianna.
A második felvonásban a versfa ”díszítésére”sorakoztak a versszeretők, majd a kiválasztott verseket még az ültetés előtt elszavalták a költészet kertészei. A tizenhárom nejlonba bújtatott verses papír a természetes faleveleket is megszégyenítő kecsességgel lengedeztek a szélben. Tudósításunkat egy újabb meglepetéssel szeretnénk zárni, a versfára felfüggesztett művek között számos, saját szerzeményre is rácsodálkozhattunk.