Kávézói hangulatban

Írta:  Gönczöl András 2017.04.21.

Gondosan díszített, terített asztalokkal és tartalmas műsorral várták a Brassó Utcai Általános Iskolába az irodalom- és zeneszerető vendégeket április 11-én, a költészet napján.

A kávézóvá varázsolt tornateremben gondoskodtak az előadás élvezetéhez szükséges összes kellékről. A hetedikes tanulók „pincérkedtek”, kávét, ásványvizet, sós és édes süteményt szolgáltak fel, s tették ezt olyan színvonalon, mintha egy vendéglátóipari szakközépiskola diákjai lettek volna.
– Mindenkiben ott lappang a tehetség – kezdte a köszöntőjét Galgóczy Zoltán alpolgármester, majd ezt alátámasztva Pilinszky János tehetségről írt versével nyitotta meg az Irodalmi kávézó délutáni előadását.

VAA 9433 copy
Elindult a maratoni show: harminchat irodalmi, illetve zenei produkció tette emlékezetessé a csaknem háromórás műsort. A fellépők már többször bizonyították a tehetségüket, ugyanis korábban már kerületszerte versenyeket nyertek, illetve helyezettek voltak.
A nyolcadikosokra narrátori feladat várt, amelyet remekül oldottak meg. Egy hosszú padon ülve, az orgonasípok emelkedő magasságára hajazva, az ifjú művészpalánták hatosával várták a mikrofon elé lépés varázslatos pillanatát. Hangszeres és irodalmi produkciók váltogatták egymást gondosan elkészített forgatókönyv szerint. Tökéletesen megfért egymás mellett például Keviczky-Tóth Boldizsár 5. a osztályos tanuló csellón előadott Mozart-műve és Weöres Sándor Bóbita című verse, amelyet Halasi Luca 3. c-s tanuló szavalt el.

VAA 9421 copy
Minden műsorszámot fergeteges tapssal köszönt meg a nagyrészt szülőkből álló hallgatóság. Szép gesztusok tanúi is lehettünk: az előadók fellépésüket követően azonnal anyuhoz és apuhoz robogtak a kiérdemelt szülői puszik begyűjtésére. Kalapot emeltünk Szabó Zsuzsa szervező és a nagyszámú felkészítő tanár munkája előtt.

VAA 9424 copy