Se nem kínai, se nem Pink Floyd

Írta:  Gönczöl András 2017.04.21.

Rendhagyó ünnepség részesei lehettünk április 12-én a Hétszínvirág óvodában. Egy fal várt átadásra, amelyet azonban nem kellett megmászni, de még csak átugrani sem.

A Hétszínvirág óvoda vezetője, Böröczki Zoltánné kedves köszöntőjét és vendégmarasztaló finomságait olyan gondosan mondta, illetve készítette el, mintha a falnak füle és szeme is lenne.

DSC05414 copy
– Igényes és szép munka tanúi lehetünk – mondta Dámsa József, a körzet önkormányzati képviselője, majd miután még egyszer a falra tekintett, hozzátette – talán biztonsági szempontokra utalva –: és jó magas is.
Galgóczy Zoltán alpolgármester így fogalmazott:
– Ez a beruházás örömteli kis lépés az önkormányzatnak, ám nagy lépés az óvodának. Elképzelhető, hogy néhány graffitis a hasznos falfelület láttán már a kezeit dörzsölgeti, na de ne adjunk ötleteket nekik... Ez a fal így, a természetes színeivel a legszebb, és azt kívánom, óvja az óvoda apró népségét hosszú éveken át.

DSC05434 copy
A kivitelező biatorbágyi cég számára a falépítés nyilván csak rutinfeladat, ám érdemes néhány információt megosztani az olvasóinkkal. A fal teljes hossza 120 méter. A munkák megkezdése előtt az önkormányzati szakemberek egyeztettek a hét szomszédos telek tulajdonosaival is. Ismervén a hazai szomszédsági viszonyokat, derekas teljesítménynek tekinthető a minden fél számára kielégítő megegyezés. A beruházás bruttó költsége csaknem elérte a négymillió forintot, ám hasznossága forintban nem kifejezhető.