Jótól jót tanulni mindig jó

Írta:  2013.09.01.
Magas szakmai díjjal ismerték el Malek Erzsébet, a SOFI tanára munkáját.
A Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért díj 2013 tavasza óta ad lehetőséget a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző pedagógusok elismerésére. Az elnevezés, a Bonis bona discere, vagyis a „Jótól jót tanulni”, latin közmondásból ered.


A célja, hogy erkölcsi és anyagi elismerésben részesítse azokat a tehetséggondozó pedagógusokat és szakembereket, akik az iskoláikban végzett munkájukkal kiemelkedően sokat tesznek a tehetségeinek kibontakoztatásáért.

Kerületünk jó hírét Miklósné Malek Erzsébet, a 18. kerületi SOFI tanára, a Magyar Speciális Olimpia görkorcsolya szakágvezetője öregbítette, aki a Kiváló versenyfelkészítő djat vehette át. A pedagógus-sportszakember elmondta, hogy „nagy-nagy meglepetés volt a számomra ez az elismerés, Nem számítottam rá, nem is gondoltam, hogy szóba kerül a nevem. Büszke és boldog vagyok, mert ez a díj újabb bizonyítéka annak, hogy érdemes foglalkozni azokkal a fiatalokkal, akik a speciális olimpiákról hoznak érmeket és dicsőséget hazánknak.

Az EMMI kezdeményezésére pályázatot írtak ki, s a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége kapott felkérést arra, hogy érje el a jelölésre méltó személyeket. Három kategóriában 799 jelölés érkezett, s a díjak odaítéléséről az EMMI-n túl négy más fórum delegáltjaiból álló zsűri döntött. A jelöltek közül 437 részesült díjban, három kategóriában.

Kiváló versenyfelkészítő díjat 202 pedagógus kapott,. Azok, akik eredményes munkát végeztek a nemzetközi, az országos és a regionális versenyekre való felkészítésben.
„Kiváló tehetséggondozó” díjat 170-en vehettek át, „Kiváló tehetségsegítő” díjban 65 pedagógus részesült.
Az első két kategória díjazottjai fejenként 400 ezer, a harmadikban szereplők 250 ezer Ft-ban részesültek.
A díjátadára augusztus 28-án került sor a Nemzeti Színházban.