Hétköznapi hősök

Írta:  2013.09.02.
Jövőre kerületünk szervezi meg a Kéklámpás napot a Bókay-kertben. Ez volt az apropója annak, hogy Ughy Attila polgármester is részt vett a XXI. kerületi önkormányzat hagyományteremtő rendezvényén.
Jövőre kerületünk szervezi meg a Kéklámpás napot a Bókay-kertben. Ez volt az apropója annak, hogy Ughy Attila polgármester is részt vett a XXI. kerületi önkormányzat hagyományteremtő rendezvényén a csepeli Sport-, Szabadidő és Rendezvényközpontban, ahol átvette a stafétabotot Németh Szilárd polgármestertől.

A Kéklámpás napon azok a hétköznapi hősök kerülnek az érdeklődés középpontjába, akik esküt tettek arra, hogy akár életük kockáztatásával is megvédik, megmentik a honfitársaikat.
Az eseményen a rendőrök, a tűzoltók, a mentők együttműködve mutatták meg, milyen is az, amikor a közrend és a közbiztonság védelme érdekében tevékenykednek. A prezentáció során egy olyan baleset imitációját láthattuk, amelyben egy ittas gépkocsivezető miatt több gyermek és felnőtt is súlyos, illetve életveszélyes sérüléseket szenvedett. A baleset helyszínére azonnal megérkeztek a mentősök, a rendőrök, a tűzoltók, és bemutatták, hogy miként zajlik a mentés élesben.

A szervezők ezt követően bejelentették, hogy hamarosan érkezik a budaörsi mentőbázis helikoptere, azonban az élet átírta az eredeti forgatókönyvet, ugyanis Maglódra, egy súlyos közúti balesethez riasztották az egységet, amely azért néhány órával később megérkezett a sporttelepre.
Az érdeklődők a rendezvényen megtekinthették többek között a legmodernebb kéklámpás autókat és egy kis időutazást téve azt is, hogy milyen gépkocsikkal dolgoztak korábban.
A következő Kéklámpás napot jövőre a kerületünk rendezi meg a Bókay-kertben. Ennek apropójaként Németh Szilárd, Csepel polgármestere jelképesen átadta a stafétabotot, azaz egy kéklámpa kicsinyített mását Ughy Attilának, kerületünk polgármesterének.

Ughy Attila elismerően szólt a bemutató színvonaláról, majd arról beszélt, hogy meg kell erősíteni a mentősök, a rendőrség és a tűzoltóság iránti bizalmat, s ennek legjobb módja az oktatás, a szemléltetés.
Kerületünk polgármestere beszámolt arról is, hogy Pestszentlőrinc-Pestszentimrén önkormányzati járőrszolgálat működik, amelynek fenntartásához az önkormányzat a 2013-as költségvetési évben közel100 millió forintot biztosít a rendőrségnek.