Frissen festve

Írta:  Gönczöl András 2017.05.08.

Megszokottá érlelődött, hogy – belépve a polgármesteri hivatal kapuján –kiállítás fogadja a látogatókat. Május 2-án sem volt ez másképp.

Megszokottá érlelődött, hogy – belépve a polgármesteri hivatal kapuján –kiállítás fogadja a látogatókat. Május 2-án sem volt ez másképp. A Moha egyesület hívószavára a 25 művész 32 festményét bemutató Frissen festve című kiállítás megnyitóját tartották a Városháza Galériában.

IMG 2277 copy

A Moha (Moholy-Nagy László Művészeti Egyesület) 21. alkalommal megrendezett tavaszi tárlata szokás szerint családias hangulatban zajlott, mindenkinek mindenkihez volt egy jó szava.
A köszöntőmondatait lottószámoknak tetsző felsorolással kezdte Galgóczy Zoltán alpolgármester:
– A 2, 5, 21, 25 és 32 a kiállítással kapcsolatos számok. Ma az V. hónap 2. napja van, s 21. alkalommal láthatjuk a tavaszi tárlatot, a kiállító művészek száma 25, és 32 művészi alkotásban gyönyörködhetünk. A kiállítás egyben tisztelgés kerületünk képzőművészei előtt is. A már nagyon várt kellemes időjárással párhuzamosan megérkezett az első művészeti tavaszi szellő is.

IMG 2283 copy
A kurátori feladatokat a humorra mindig kész Frömmel Gyula és az energikus Árvay Zolta látta el. Természetesen mindketten egy-egy „frissen festett” képpel maguk is hozzájárultak a kiállítás magas színvonalához.
A megnyitón kis csoportok alakultak ki, mindenki kiválasztotta a neki legjobban tetsző alkotást, és arra is magyarázatot adott, miért is a kiválasztott festmény nyerte el a tetszését.
A mókásabb látogatók szaglászva ellenőrizték, valóban frissen festett képekről van-e szó. Egy kedves hölgypáros frissen sütött – nem festett – sajtos sütivel lepte meg a vendégeket, és a résztvevők ehhez illő borocskával koccintva kívántak sok sikert és nagy nézettséget a kiállításhoz.