Színes körök az ovi falán

Írta:  Gönczöl András 2017.05.22.

Közösségi munkával újult meg a Bóbita óvoda homlokzata.

Anyukák, apukák, óvodai és önkormányzati dolgozók keze munkáját dicséri a Bóbita óvoda új, vidámabb homlokzata. A korábban már teljesen lefestett falfelületre kisebb-nagyobb üres köröket formáztak, amelyeknek már csak a kiszínezése maradt május 13-ra.

VAA 8522 copy

Szakács Tímea intézményvezető megmagyarázta, miért választották a körformát.
– A legkisebbeknél nagyon népszerűek a kerek formák, elég csak a labda varázsára gondolni, ezért is döntöttünk a körök mellett. Alig várom a hétfőt, amikor megjönnek az ovisaink, kíváncsi vagyok, milyen lesz az óvoda új ruhájának fogadtatása.

VAA 8534 copy
Kucsák László országgyűlési képviselő és Galgóczy Zoltán alpolgármester személyében az óvodai falfestésben jártas szakemberek is érkeztek az eseményre. Más helyszíneken már bebizonyították, hogy van érzékük az ecset és a festőhenger használatához. A szitáló eső nem könnyítette meg a munkájukat, ráadásul rájuk várt az egyik legmagasabbra festett kör kiszínezése. Nyújtózkodtak is rendesen... Mivel az alpolgármester pár centivel magasabb, az eresz alja neki jutott. Az éppen pihenő „társadalmi munkások” a tetthelyet körbeállva figyelték az eseményeket, majd tapssal jutalmazták az akrobatikus mutatványt.
– A mai homlokzatfestés része a havanna-lakótelepi óvodák külső felújítási programjának. Ez a harmadik, jövőre elkészül a negyedik is – tájékoztatott az alpolgármester. – Az önkéntesek értékes szakmunkáját nem lehet forintokban kifejezni, nekik köszönhetően kerülhetett csak néhány százezer forintba a több száz négyzetméternyi falfelület festése.
A jó munkához elengedhetetlen energia pótlásáról libazsíros kenyérrel, paradicsommal, uborkával, ásványvízzel és gyümölcsteával gondoskodtak a házigazdák.