A Bókaytól a Bókayig – negyedszer

Írta:  Róth Ferenc 2017.05.24.

A Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekgyógyászati Klinikája, a Bókay Gyermekklinikaként ismert intézmény 2014-ben volt 175 éves. Ezt akkor jótékonysági kerékpártúrával ünnepelték meg.

Az idén, június 11-én, negyedik alkalommal rendezik meg a kerekezést. Az ötletgazda, dr. Tóth-Heyn Péter, a klinika igazgatóhelyettese elmondta: a Tour de Bókay elsődleges célja a Bókay Klinika alapítványának, illetve a betegellátásnak a támogatása.

VAA 1581 copy
A kerékpáros menet a gyermekklinika udvaráról indul 10 órakor, és a Bókay-kertbe érkezik. A felvonulás útvonala megegyezik az eddigivel. A résztvevők a Bókay János utcából az Üllői útra kanyarodnak, azon tekernek végig, egészen a pestszentlőrinci Baross utcáig, s azon át jutnak el a Bókay-kertbe.
A kerékpárosok megérkezése után a Városgazda Utánpótlás Akadémia sportolói bemutatókat tartanak. Eközben az érdeklődők a kalandparkban próbára tehetik a bátorságukat, a teniszpályákon pedig az ügyességüket.
A szervezők lejjebb vitték a nevezési díjakat, egységesen 500 forint ellenében szállhatnak nyeregbe az indulók. Nevezni a rajt helyszínén, a klinika udvarán lehet.

VAA 1606 copy
Tóth-Heyn Péter azt is elmondta, hogy nem akarnak nevezési csúcsot dönteni, mert a klinika udvarának a befogadóképessége korlátozott. Az indulók létszáma az eddigi években 500–800 közé volt tehető – hozzávetőleg ennyi biciklistát várnak június 11-én is.
FONTOS! A szervezők felhívják az indulók figyelmét, hogy a rendezvényen csak a közúti közlekedés szabályainak megfelelő kerékpárral lehet részt venni. Kerékpáros védőfelszerelés javasolt.