Kispingvinek tisztították az erdőt

Írta:  Fülep Erzsébet 2017.05.26.

Szemétszedési akciót szervezett a Kispingvin Egyesület május 21-én a Péterhalmi-erdőben.


„Fogjunk össze, szedjünk szemetet, és mutassunk példát!” – ezzel a hívószóval várta az akcióra a Kispingvin Egyesület a kicsiket és nagyokat. Jöttek is a Kastélydombi uszodában működő egyesületben sportoló gyerekek, a szüleik, a barátaik és természetesen az úszás- és vízilabda-oktatók is.

IMG 9322 átméretezve
A találkozó a Péterhalmi-erdőben, a sportpálya szomszédságában volt, ahol a szervezők a kerületi önkormányzat támogatásával kesztyűt, zsákot adtak a lelkes környezetvédőknek.
– Nagyon fontos, hogy a gyerekek minél kisebb korban kezdjenek környezettudatosan gondolkodni, s ebben a felnőtteknek kell jó példával elöl járniuk – hangsúlyozta Menczinger Melinda, a Kispingvin alapítója, úszó- és vízilabdaedző.
A programon két „tiszteletbeli kispingvin” is lelkesen részt vett: a vb-felkészülésben kétnapos pihenőjét töltő Menczinger Kata vízilabdázó és Marosi Ádám olimpiai bronzérmes öttusázó.

IMG 9324 átméretezve
– Azt gondolom, hogy ha a gyerekek látják, hogy rangos sportolók is bekapcsolódnak a programba, akkor nagyobb kedvvel szedik a szemetet, és ha már lehajolnak érte, akkor bizonyára legközelebb nem is fogják eldobni.
Szerencsére viszonylag tiszta volt az erdő, de azért akadt munka mindenkinek. Úgy tűnik, hogy akik mostanában sétálnak az erdőben, vagy végigjárják az erdei tornapályát, már jobban vigyáznak a környezetükre, és ma már az sem jellemző, legalábbis itt nem, hogy az erdőben kössön ki az építési törmelék és a háztartási hulladék. Azért így sem volt hiábavaló a rendezvény, mert megteltek a zsákok...
– Első alkalommal rendeztük meg a közös szemétszedést, hogy ezzel szebbé tegyük a környezetünket – tette hozzá Menczinger Melinda. – Beleszámítva a legkisebbeket is, közel százan dolgoztunk a Péterhalmi-erdő megtisztításán.