Kit zavarhat az unió határainak védelme?

Írta:  Gönczöl András 2017.06.04.

A Fidesz kezdeményezésére a Polgárok Házában rendezték meg május 24-én a nemzeti konzultációról szóló országjáró rendezvénysorozat XVIII. kerületi előadását.

A Fidesz kezdeményezésére a Polgárok Házában rendezték meg május 24-én a nemzeti konzultációról szóló országjáró rendezvénysorozat XVIII. kerületi előadását. A meghívott vendég Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője volt.

VSZ 2418 copy

Bencsik Andrást az esemény főszervezője, Kucsák László országgyűlési képviselő köszöntötte, majd bemutatta a nagyszámú hallgatóságnak. Miután meggyőződött arról, hogy mindenkinek jutott egy talpalatnyi hely a teremben vagy a nyitott ablakok mellett az udvaron, átadta a mikrofont a vendégnek.
A nemzeti konzultáció kérdéseiből kiemelt figyelmet kapott a migrációs problémakör.
– Vannak helyzetek, amelyeket közösen kell mérlegelni – ezzel a mondattal indított az előadó, emlékeztetve a konzultáció fontosságára. – A terrortámadások gyakorisága ellenére Brüsszel kényszeríteni akarja Magyarországot az illegális bevándorlók beengedésére úgy, hogy fogalmunk sincs, kik ők, milyen szándékaik lehetnek, és képesek-e a teljes mértékű beilleszkedésre.

Nyitott határátkelők

Természetesen az államhatár hivatalos és ellenőrzött kapui nyitva állnak mindazon migránsok előtt, akik érdemlegesen bizonyítani tudják a menekültstátuszukat, és persze rendelkeznek személyazonosító okmánnyal.
„A sors kegyetlen fintorának tekinthető a manchesteri robbantás. Ez a terrorcselekmény újabb érvekkel szolgál a bevándorlás szigorúbb ellenőrzése mellett.”
A főszerkesztő rámutatott: bizonyítottnak tekinthető, hogy az embercsempészek mellett bizonyos nemzetközi szervezetek is törvénytelen tevékenységre ösztönzik a migránsok milliókban mérhető, még úton lévő vagy már a kiszemelt célországot elfoglaló tömegét.

VSZ 2413 copy
– Gyalázatos képsorok tanúi lehettünk a híradásokban. Az unió vezetői tárt karokkal, néhány csókkal fűszerezve fogadták azt a Soros Györgyöt, aki sosem rejtette véka alá, hogy hatalmas pénzekkel támogat minden, Európát „megszállni” kívánó, ismeretlen szándékú, identitású embert.

Tisztelet a hagyományainknak


Bencsik András elképedve beszélt a kétarcú brüsszeli döntésekről, mondván: azok szinte figyelmen kívül hagyják a visegrádi négyek és Ausztria azon akaratát, hogy különleges és szigorúbb törvényekkel védjük Európa külső határait.
– Ezek az igények magától értetődőnek tetszenek, mivel mégiscsak ezen országok is abba a csoportba tartoznak, amely elsőként szembesül a határsértőkkel, határsértésekkel – tette hozzá az előadó, így folytatva: – Nem értem, értjük az ellenzék feltétel nélküli migránsszeretetét. Vajon milyen garanciákat tudnának milliónyi bevándorlóért vállalni az európai kultúra, az együttélés alapvető szabályainak és az adott ország ezerévesnél is idősebb vallásgyakorlási szokásainak a tiszteletben tartására? Véleményem szerint semmilyet.

VSZ 2387 copy
A hallgatóság soraiból valaki halkan, mégis hallhatóan közkincsé tette véleményét az unió vezetésének hozzáállásáról a migránskérdéshez:
– Miért hiszik azt a brüsszeli vezetők, hogy lehet úgy szeretkezni, hogy közben szüzek is maradjunk? Ideje lenne az emberek véleményét is figyelembe venni a döntéseket megelőzően. Nem ezt hívják demokráciának?
Az előadás során terítékre kerültek más, a konzultációs kérdőíven szereplő témakörök is.
– Milyen érdekek állhatnak a rezsi- és az adócsökkentés ellenzése, támadása mögött, nem is szólva a munkahelyteremtés kormányzati szándékáról? Hát kizárható a magyarok érdeke? – kérdezte az előadó.
A Jobbik pálfordulása sokakban megrökönyödést váltott ki. A Simicska-támogatás szemrebbenés nélküli elfogadása Bencsik András szerint nyilvánvalóvá tette, hogy Vonáéknál minden feláldozható a hatalomhoz jutás érdekében.
– Vagy csupán egy maroknyi csapat hosszú távú egzisztenciális érdekei kerültek előtérbe? Azon volt jobbikosokat, akik Vonát és társait a Parlamentbe jutatták, a partvonalon túlra száműzték, nem egyet közülük egyszerűen leárulóztak.
A másfél órás rendezvény befejezését megelőzően a közönség soraiból érkező kérdésekre válaszolt Bencsik András, majd kéréssel fordult a jelenlevőkhöz:
– Akik még nem küldték vissza a konzultációs kérdőívet, kérem, tegyék meg! Ezzel a tettükkel is erős fegyvert biztosítanak a kormány számára a magyar érdekek folyamatos védelméhez.