Strandnyitás akadémiai évzáróval

Írta:  Puskás Attila 2017.06.08.

Holnaptól ismét nyitva Dél-Pest legnépszerűbb strandja a Bókay-kertben.

Felújított, hűs vizű medence, árnyas fák, kellemes napozóterület, napsütés és a tavalyihoz hasonló jegyárak. Kell-e ennél több ahhoz, hogy idén nyáron is megteljen napról napra a Bókay-kert strandja, amely nemcsak az itt élők körében kedvelt, hanem más fővárosi kerületekből és a környező településekről is sokan felkeresik?
VAA 4265 copy
Központi elhelyezkedése révén a Bókay-kertet ráadásul a kerületben élők nemcsak autóval vagy tömegközlekedéssel érhetik el gyorsan, hanem biciklivel vagy akár gyalog is, így a medence egy gyors csobbanásra is alkalmas. A fák övezte kellemes környezetben pedig akár egy egész napot is el lehet tölteni.


Buli lesz a strandon


Ahogy az elmúlt évben, úgy az idén is a strandnyitás napján – június 9-én 15 órai kezdettel – rendezi meg a Városgazda Utánpótlás Akadémia a hangulatos programokkal, sportági bemutatókkal fűszerezett évzáró összejövetelét.
A nyitónapon ingyenes lesz a belépés, a délutáni bulin zsíros kenyérrel és almával fogadják a vendégeket. Az akadémia szakosztályainak bemutatója a színpadon és a medencében is látványosnak ígérkezik. Szárazon a küzdősportok és a szabadidősport képviselői mutatkoznak be kedvcsináló szándékkal, a medencében pedig az úszó- és a vízilabdázó palánták mutatják meg, hogy mit tanultak az elmúlt szezonban. Az egész évben jól teljesítő sportolókat az évzárón megajándékozza az akadémia vezetősége.

Nyitva tartás és jegyárak


A Bókay-kerti strand az augusztus 31-i szezonzárásig hétfőtől vasárnapig 9–19 óráig tart nyitva. A jegyek és a szolgáltatások árai nem változtak:
– egész napos felnőtt belépő: 1000 Ft
– egész napos gyermekbelépő: 650 Ft
– egész napos családi belépő, amelyet 2 felnőtt + 2 gyerek vagy 1 felnőtt + 3 gyerek vehet igénybe: 2650 Ft
– dolgozói + önkormányzati kedvezményes belépő: 500 Ft
– napozóágy: 500 Ft


A bemutatók mellett vízi játékok és játékos sportversenyek színesítik a programot, amit a népszerű Moha bácsi kommentárja kísér végig. A nyitástól kezdődően a nyár végéig az akadémiai sporttábortól függően lehetőség lesz a strandfocipálya bérlésére is. A sporttábori turnusokban pedig a pénteki nap a strandolásé lesz.


Minden elkészült


A legnagyobb munkát minden évben a téli fagykárok okozta javítások jelentik. A medence burkolatát megviseli az időjárás, ezen a télen is sok helyen feljött, megrepedt a burkolat. A strandot üzemeltető Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. munkatársai 100 négyzetméternyi felületet újítottak fel a medencetérben, a vendégmosdót térkővel burkolták, csakúgy, mint a kültéri zuhanyzót, ahol a régi járdalapokat cserélték fel az igényesebb térkővel.

A strandon kívül is felkészültek

 

Nemcsak a strandot készítették fel a szezon nyitására a Városgazda munkatársai, hanem a Bókay-kert egyéb területeit is terv szerint haladva újítják fel.
Folyamatosan korszerűsítik a park elektromos hálózatát, és az uszoda melletti tavat is felfrissítik. A főbejárat melletti tavat már felújították, a gyönyörű, tiszta vízben hamarosan nyílni kezdenek a tavirózsák és egyéb vízi virágok.


A városüzemeltető cég szakemberei a kertészeti munkák során elvégezték a strand fáinak gallyazását, visszavágását, és virágágyások telepítettek. Kültéri lámpatesteket cseréltek ki, és tisztasági festést végeztek az öltözőépületben.
A napozófelület karbantartása, a fűnyírás a nyáron is folyamatosan zajlik. A medence körül lefektetett műanyag burkolat pedig mintegy sárfogóként véd attól, hogy a fürdőzők behordják a vízbe a földet és a füvet.

VAA 4288 copy