Több kerületi játszótér is megújul!

Írta:  Városkép 2017.06.08.

Kucsák László: „A játszóterek biztonságának és állagának megőrzése érdekében minden szükséges intézkedést megteszünk.”

A várható jó idő megjelenésével a kerületben is folyamatosan ellenőrzik és ennek eredményeként megtörténik a közterületi játszóterek karbantartása is. A játszóeszközökre szigorú előírások vonatkoznak, melynek ellenőrzésére kiemelt hangsúlyt fektet a kerület vezetése. Pestszentlőrinc- Petszentimre különböző területein több játszótér is várja az önfeledt kikapcsolódásra váró gyermekeket, így fontos, hogy a jó idő beköszöntével minden játszóeszközt a legbiztonságosabban tudják használni gyermekeink.

VAA 6428 copy
A téli időszak természetesen nem csak a zöldterületeken hagyja meg nyomait, hanem a játékeszközökön is, így tavasszal mindig szükséges egy átfogó vizsgálat. Ezt követően megkezdődnek az elveszett, megrongálódott alkatrészek pótlásai, a különböző elemek javításai, valamint egy frissítő festés is elvégzésre kerül.

A folyamatban lévő játszóterek építési munkálatainak szakaszai:


Thököly játszótér II. ütem

A játszótér bővítése során előreláthatóan:
5 db új játszóeszköz kihelyezése,
120 m2 öntött gumiburkolat fektetése
zöldfelület rendezés során utcabútorok (3 db pad) és 1 db hulladékgyűjtő edény kihelyezése

 

Bókay gödör I. ütem

63 fm kerítés
141 m2 térkő burkolat
253 m2 gumiburkolat építése,
6 db kandeláber kihelyezése
17 db lombos fa és 720 db cserje kiültetése
955 m2 füvesítés
öntözőhálózat építése
fitneszeszközök, streetworkout eszközök kihelyezése


Herrich Károly tér I. ütem

Futókör, játszótér, sétányok építése, fa és cserje telepítés

 

Tátrafüred tér játszótér felújítás

Automata öntözőhálózat építése, 2 db játszóeszköz kihelyezése, ivókút telepítése

 

Pöstyén tér

2 db új játszóeszköz kihelyezése


Természetesen a napi karbantartási feladatokon kívül a folyamatosan változó előírásoknak is meg kell feleltetni a város játszótereit, mely változások a lakosság számára is figyelemmel kísérhetőek. Ezen tervezések és építések során próbálunk hangsúlyt fektetni a változatosságra is, hogy minél többféle és színesebb játékból lehessen választani, és minden korosztály megtalálja a maga számára legmegfelelőbb eszközöket.

játszótér 1
„A kerületben kiemelt figyelmet fordítottunk a szülőkre is, hiszen kültéri fitnesz eszközök is kihelyezésre kerültek a Hősök terén meg a Nefelejcs utca és a Lakatos saroknál (Görög domb) is. Ezzel nem csak a gyerekek, hanem a felnőtt lakosság is élvezheti a kültéri „játékok” és sportolás okozta örömöket.” - mondta lapunknak KucsáK László, Pestszentlőrinc-Pestszentimre országgyűlési képviselője.
Az elmúlt időszakban nemcsak játszótereket újítottak meg, de újakat is megvalósítottak a kerület több pontján. A tavalyi év végén 40 millió forintból új egy 1640 m2 – es játszóteret kapott Pestszentlőrinc-Pestszentimre belvárosa a a Szabó Ervin Nagykönyvtár mögötti területen. Az ide járók többségének véleménye szerint kiváló hely ez a gyerekeknek, mert jó a fekvése, s a játékok nemcsak változatosak és érdekesek, de korszeruek és biztonságosak is.

A korszerű játszópark minden korosztály számára kellemes kikapcsolódsát nyújt. Az országgyűlési képviselő elmondta, hogy már több hasonló kezdeményezésük volt, amikor átadtak vagy megújítottak egy-egy már meglévő játszóteret.

„Kiemelten figyelünk a játszótereinkre, elsődleges szempontnak a biztonságot tartjuk."

Az eszközök állandó használatából adódóan figyelemmel kell lennünk az esetleges rongálásokra, de sajnos felfedezhetőek a szándékos rongálások is. Ezek kijavítására azonnal megtesszük a szükséges lépéseket, mivel sok esetben balesetveszélyt jelentenek gyermekeinkre. A játszóterek biztonságának és állagának megőrzése érdekében minden szükséges intézkedést megteszünk. Kiemelten fontosnak tartom, hogy ne csak a gyermekek de szüleik is kellemesen tudjanak kikapcsolódni a gyermekeikkel együtt. Ezért korábban a Csontváry utcában felújítottuk a játszóteret és a pihenőparknal közösségi munka keretében kitiszítottuk bográcsozóhelyet, ahová virágokat és fákat ültettünk. Célunk az volt, hogy kulturált körülmények között tudjanak a családok kikapcsolódni. Kellemes helyszíne lehet a Havanna-lakótelepen felújított pihenőpark egy kis sétának, aktív pihenésnek vagy akár családi, közösségi pikniknek is. A jövőben is több területen fogunk újabb játszótereket megvalósítani és folyamatosan ellenőrizzük és karbantartjuk a már meglévő játszóterek állagát.


"Bízunk benne, hogy munkánk megelégedésére szolgál mind a játszó gyermekeknek, mind pedig szüleiknek, és így szívesen töltik majd szabadidejüket valamely játszótéren.”
- zárta nyilatkozatát a XVIII. kerület országgyűlési képviselője Kucsák László.

VAA 6479 copy