Nyugdíjas tanárokat köszöntöttek

Írta:  P.A. 2017.06.15.

A legalább ötven évvel ezelőtt diplomázó kerületi nyugdíjas pedagógusokat köszöntötte az önkormányzat.

A XVIII. kerületi nyugdíjas pedagógusok vehették át több évtizedes tanári pályájuk elismeréseként arany, gyémánt, vas-, illetve rubin-diplomájukat a Kondor Béla Közösségi Házban június 13-án megrendezett ünnepségen.
Az idős pedagógusokat Ughy Attila polgármester köszöntötte, aki beszédében úgy fogalmazott, hogy a tanár mindig tanár: akkor is ha piacra megy, és akkor is, amikor a postán a másik ember felé fordul, amikor bosszús vagy vidám.
- A pedagógus mindig szolgálatban van. A jó tanár minden mozdulatból, életmozzanatból tanulni és okulni szeretne. Keresi a jót a felemelőt, az értékeket. A tanító tudja, hogy tanulni annyi, mint igazabbá, jobbá, bölcsebbé válni – mondta a polgármester.

IMG 2529
Az idei ünnepségen Arany diplomát kapott Dobrai Judit, Akritidu Szófi, Kovács Márta és Tary Magdolna, Gyémánt-diplomát vehetett át Pais István, dr. Házman Istvánné Kuna Terézia, Bali Rudolfné, Rusznyák Róbertné, Piszker Györgyné, Majoros Lajosné, Karvasz Gyuláné és Szmilkó Lajosné Fekete Margit. Vas-diplomát kapott Czibula Nándorné, Deák Károlyné, Horváth Jenőné és Tankó Istvánné. Rubin-diplomát vett át Lévay Józsefné.