Nemzeti Regatta jó kedvvel, kerületi versenyzőkkel

Írta:  Róth Ferenc 2017.06.21.

A Balatoni Hajózási Zrt. kiírásában harmadik alkalommal rendezték meg önkormányzati csapatok részére a Nemzeti Regattát, amelyen vitorlás- és sárkányhajók versenyeztek egymással.

A Balatoni Hajózási Zrt. kiírásában harmadik alkalommal rendezték meg önkormányzati csapatok részére a Nemzeti Regattát, amelyen vitorlás- és sárkányhajók versenyeztek egymással. A regattán részt vettek a XVIII. kerületi önkormányzat csapatai is.

 CB10571

Sokan kíváncsiskodtak a siófoki mólóról június 10-én és 11-én, hogy láthassák a Nemzeti Regatta elnevezésű versenyt, amelyről elmondható a coubertini jelmondat: nem a győzelem, a részvétel a fontos. A lényeg ugyanis a kellemes időtöltésen, az egészségen, a sportoláson volt.
Kőszegi János önkormányzati képviselőt, az oktatási, ifjúsági és sportbizottság elnökét kérdeztük a részletekről.
– Szép idő, kellemes víz, sok induló, jó hangulat, nem is kellett más ahhoz, hogy valóban emlékezetes regattáról beszélhessünk. Úgy tűnik, lassan hagyománnyá válik a kezdeményezés, mert az idén tovább nőtt az indulói kedv. Harmincnyolc önkormányzat küldte el a csapatát, hogy két vitorláskategóriában és sárkányhajózásban mérjék össze a tudásukat. Kerületünket az önkormányzat és a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. vitorláscsapata és sárkányhajóegysége képviselte. A vitorlázók két futamot teljesítettek, a sárkányhajósoknak pedig háromszor kellett hajóba szállniuk, hogy bekerüljenek a döntőbe. A vitorlázóink eljutottak a középdöntőig, ott ért véget a szereplésük. A tízfős sárkányhajóegységeknek 200 méter volt a táv, a mi csapatunk sajnos nem jutott tovább, de nem is ez volt a legfontosabb, hanem az, hogy az önkormányzatok képviselői ne csak a munkájuk kapcsán találkozzanak egymással, hanem a sportpályán is, amely ezúttal a Balaton volt.